Процедурата за избор на председател на ЦИК стартира наново. Това

...
Процедурата за избор на председател на ЦИК стартира наново. Това
Коментари Харесай

Рестарт на процедурата за ЦИК, очаква се да има нов шеф на 8 октомври

Процедурата за избор на ръководител на ЦИК започва отначало. Това стана, откакто предходната седмица изтече срокът за номинации без някоя от парламентарните групи да е предложила претендент за началник на Комисията, написа "Дарик нюз ".

Сега процедурата се рестартира, като неправителствените организации ще могат да създадат своите оферти в 6-дневен период, а парламентарните групи ще имат 7 дни за това.

Председателката на правната комисия Анна Александрова уточни, че ще направи предложение процедурните правила да бъдат признати още през днешния ден и в пленарната зала, с цел да стартират да текат всички периоди.

Така се чака до края на месеца да бъдат ясни кандидатурите за нов ръководител на ЦИК, а на 8 октомври пък би трябвало номинацията да бъде прегледана в пленарната зала и да има определен нов ръководител на ЦИК.

По време на дебатите на съвещанието на правната комисия Крум Зарков уточни, че ЦИК е изоставена от Министерския съвет и настоя, че болшинството би трябвало да направи предложение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР