Процедурата за избор на нов изтребител е възможно най-прозрачнатаТова е

...
Процедурата за избор на нов изтребител е възможно най-прозрачнатаТова е
Коментари Харесай

Цветанов: През 2012г. Радев каза, че F-16 са най-добрите, а сега говори за лобизъм

Процедурата за избор на нов изтребител е допустимо най-прозрачната

Това е най-прозрачната допустима процедура, тъй като имаме работна група, имаме отчет, има решение на министерски съвет, ще има спор в Народното събрание, с който да се даде мандат на държавното управление за договаряния.

Всичко, което бе осъществено като една транспарантна процедура, дава една по-голяма убеденост за взимане на вярно стратегическо решение.

Това уточни ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред Нова ТВ.

Той съобщи и убеденост, че при договарянията цената, която се предлага сега от Съединени американски щати, ще бъде понижена.

„ Всяко решение, което се взима за модернизацията на страна членка на НАТО и Европейски Съюз, постоянно най-после е политическо. Но са значими какви са параметрите. В момента имаме аероплан, който се предлага, само че той има цялата настройка със съответното въоръжение и може да се интегрира и да подкрепи нашата национална сигурност, по този начин също и да се употребява в европейски задачи и такива на НАТО “, изясни Цветанов.

Той уточни и че в страните членки на НАТО при 10 на въоръжение е F-16, единствено в две страни – Унгария и в Чехия - се употребява " Грипен ". Освен това, в случай че страната ни избере " Грипен ", ще би трябвало да търси и трета страна, от която да закупи въоръжение и да извади лицензи.

„ Ако от президентството приказват за лобизъм и за пари, попитайте ги тях. Няма външнополитически напън. Има конфликт на прозрачността на процедурата, която прави държавното управление и от другата страна решение, което беше взето на мрачно, непрозрачно, прекомерно бързо от служебния кабинет, назначен от Румен Радев. Защо президентът и назначеният от него кабинет, взеха това решение, без да имаме постоянен кабинет, работещ парламент? “, безапелационен е Цветанов.

„ 2012 година в изявленията тогавашният главнокомандващ на Военновъздушни сили Румен Радев декларира, че най-хубавите са F 16. Знаете какви изявленията излязоха и в последните дни. Как по този начин през 2012 година, когато отиваш и се запознаваш с " Грипен ", написа отчетите към Орешарски за " Грипен ". И по-късно ще приказва Румен Радев или негови хора за лобизъм. Никой в държавното управление не е писал никакви информации, с цел да приготви когoто и да било “, разяснява още зам.-председателят на ГЕРБ.

Той разяснява и тематиката с напрежението във Войводиново.

„ 30 години има политика, която не води до действителната интеграция на ромите. Това, което в този момент е заложено в програмата на кабинета, е най-важното – образованието “, съобщи Цветанов.

„ Над 22 хиляди деца съумяха да се върнат в просветителната система, това е политиката, която може да им даде професионална реализация, а не да се трансформират в нарушители. В Смилян имаше прелестни деца, една част бяха ромчета, които имаха предпочитание да се образоват и да намерят професионална реализация. Нямаше проблем с тези деца “, показа още той.

По думите му казусът с Войводиново се употребява за политически цели и прикани политическите партии да не хвърлят виновността единствено върху една партия.

„ Ще се търсят вероятните произшествия, с цел да се предизвика публично неодобрение, тъй като идват избори “, съобщи Цветанов. Той прикани да се дават позитивни образци, на роми, които са се осъществили, във връзка на информацията, че се готвят митинги пред Министерски съвет.

Цветанов не разкри и кои ще са претендентите на ГЕРБ за европейските и локалните избори.

„ За разлика от Българска социалистическа партия, в ГЕРБ има процедури, а не като Корнелия Нинова, която споделя дали Сергей Станишев ще е в листата за евроизборите “, съобщи той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ разяснява, че в края на февруари, началото на март се чака да стартират и номинациите за претендентите на партията. Той разкри и че ще има нови лица./tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР