Процедурата продължи месец. Не смятам, че е била забързана или

...
Процедурата продължи месец. Не смятам, че е била забързана или
Коментари Харесай

Огнян Дамянов, член на ВСС: Не сме забързали процедурата за освобождаване на Гешев

Процедурата продължи месец. Не считам, че е била забързана или забавена, съобщи в БТВ Огнян Дамянов, член на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет. Той разяснява решението на съвета да освободи предварително основния прокурор Иван Гешев.

Последния месец напрежението в правосъдната система доближи равнища, които тя не познава. Поведението на господин Гешев е мощно разочароващо. Аз съм от хората, които са го подкрепили. През призмата на времето явно изборът е бил неверен, продължи той.

Гешев направи и много положителни неща. Особено усещане ми направи битката с битовата престъпност. Може да се гледа по един или различен метод, само че мисля, че поддръжката на основния прокурор за прокурорите по места е доста значима, уточни Огнян Дамянов.

Ние с него сме водили чисто колегиални диалози, посочвал съм неща, които не утвърждавам или не одобрявам, за жалост не видях смяна, сподели още Дамянов.

Според мен нямаше фактология в предлагането на господин Янаки Стоилов за освобождението му през 2021 година По-късно помолихме и госпожа Йорданова да ни бъдат показани обстоятелства, такива нямаше, уточни той.

Няма чувство за обективен развой у мен към този миг, продължи Дамянов.

Аз не бих споделил, че тъкмо гърмежът промени държанието на Висш съдебен съвет, а по-скоро нещата по-късно, сподели той.

Моето чувство е, че той се готви да влиза в политиката, тъй като през цялата процедура той се обръщаше към българските жители, изясни Дамянов.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР