Процедурата по предложението за отстраняване на главния прокурор може да

...
Процедурата по предложението за отстраняване на главния прокурор може да
Коментари Харесай

Процедурата за освобождаване на Гешев може да приключи до края на май

Процедурата по предлагането за премахване на основния прокурор може да завърши до края на май.

Това разяснява пред БНР един от членовете на Висшия правосъден съвет - Атанаска Дишева от съдийската гилдия. Дишева е сюрпризирана от дейностите на прокурорската гилдия.

" Необяснимо е за мен самата държанието им. Защото знаете евентуално, че в четвъртък ние имахме мотив да се занимаваме с този въпрос, аз самата го повдигнах, предложих чак идната седмица да се занимаваме, само че те отхвърлиха, същите тези, които в този момент са вносители на предлагането. Какво тъкмо ги е стимулирало, фактически не мога да кажа. Известно е на всички говоренето в общественото пространство за желанията на оповестения кандидат-премиер и всичко, което последва в това. Но другояче предлагането е обосновано с условия, които фактически биха могли да послужат за съображение за предварително освобождение, в случай че се потвърдят ", сподели тя.

На, който късно нощес се върна от посещаване в Съединени американски щати, ще му бъде връчено предложение за предварително преустановяване на мандата.

То бе импортирано от шестима членове на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

След връчването Гешев има 7 дни, с цел да изрази мнение, да уточни доказателства, както и да желае събирането на такива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР