Процедурата по избор на нов главен прокурор е неадекватна, заяви

...
Процедурата по избор на нов главен прокурор е неадекватна, заяви
Коментари Харесай

Денков отскочи до Рожен

Процедурата по желание на нов основен прокурор е несъответстваща, съобщи министър-председателят Николай Денков пред публицисти на връх Рожен, където той взе участие в откриването на новия роботизиран телескоп на Института по астрономия - Българска академия на науките на територията на Националната астрономическа обсерватория " Рожен ".

Той прикани " сътрудниците от правосъдната система да си решат за избор на основен прокурор, само че и да се съобразят с динамичността в Народното събрание ":

" Правителството стои малко настрана от тези процеси, защото те са си в правосъдната система, само че политическите партии имат право да показват отзиви. И защото те са тези, които се чака да трансформират законите, в това число и промени в Конституцията. Ясно е, че от позиция на тези промени, които би трябвало да се осъществят през идващите няколко месеца,

самата процедура по желание на нов основен прокурор сега не наподобява доста съответна.

Така че дано да си решат сътрудниците от правосъдната система, само че също по този начин дано да се съобразят и с динамичността в Народното събрание ".

Академик Денков също по този начин означи, че целият състав на кабинета е стимулиран и обединен и няма никакво напрежение измежду министрите. Според него напрежение има по-скоро в законодателния орган и към избора на ръководители на регулаторните органи.

" Не единствено Мария Габриел, а целият състав на кабинета е доста стимулиран. Няма напрежение сега, в противен случай, всеки от нас желае да си свърши работата, колкото се може по-ефективно. Колкото по-добре се оправяме със дилемите, толкоз повече ще мотивираме всички, които вземат участие в процесите, в това число и в Народното събрание, да се съсредоточим върху процесите, а не да гледаме какво да ни разделя, добави министър председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР