Процедурата по евентуалната смяна на собствеността в Манчестър Юнайтед навлиза

...
Процедурата по евентуалната смяна на собствеността в Манчестър Юнайтед навлиза
Коментари Харесай

Денят Х за Юнайтед: Очакват се осем оферти за клуба

Процедурата по възможната промяна на собствеността в Манчестър Юнайтед навлиза в най-съществения си стадий. Тази вечер в 23:00 часа българско време изтича крайният период, с който всички претенденти би трябвало да изпратят вторите си предложения.

Според „ Скай спортс “ упованията са преди този период да бъдат подадени цели осем оферти. Семейство Глейзър, които са актуалните притежатели на 20-кратния първенец на Англия, желаят 6 милиарда паунда. Те са загатнали, че в случай че не получат сходна сума, ще се откажат от цялостна продажба и вместо това ще вдигнат капитала на клуба, ще влагат свежи пари и ще стартират да изплащат задълженията на Юнайтед.

След първия кръг от предложения най-високите оферти са били от порядъка на 4,5 милиарда паунда. Според „ Мирър “ капиталовата група от Катар, зад която стои шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани, е решена през днешния ден на практиката да откаже останалите претенденти, вдигайки мизата до 5,5 милиарда. Това би означавало, че съвсем несъмнено капиталовата банка „ Рейн “, която управлява целия развой от името на семейство Глейзър, ще избере офертата от Катар като желана. По този метод екипът на шейха ще получи достъп до цялото счетоводство на клуба и всички документи. След това двете страни ще договарят за окончателната цена.

Ако обаче в действителност още през днешния ден катарците предложат 5,5 милиарда, това това ще е сигурен знак, че в последна сметка те ще платят желаните от американците 6 милиарда, което значи, че скоро Манчестър Юнайтед ще има нови притежатели. Това може би ще се случи още преди отварянето на летния трансферен прозорец. Сделката пък сигурно ще счупи върха за най-скъпо продаден състезателен клуб.

Другият главен претендент – сър Джим Ратклиф, към този момент разгласи, че няма желание да заплаща „ глупава “ цена за Манчестър Юнайтед. Британският милиардер има доста съществени упоритости за клуба, само че сигурно няма да доближи до упоменатата нагоре сума, което ще остави всичко в ръцете на катарците. Според „ Дейли Мейл “ сър Джим Рактлиф обаче има своя тактика и тя е да се сплоти в последния миг с някой от другите вложители, които са взели участие в първия кръг, с цел да успее да се конкурира с шейх Джасим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР