Процедурата на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена

...
Процедурата на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена
Коментари Харесай

ЦИК откри процедурата по обществена поръчка за софтуера на машините

Процедурата на договаряне без авансово съобщение за възлагане на социална поръчка за действия по надграждане на систематичен и прибавен програмен продукт за профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване беше открита от Централната изборна комисия. Машините са създадени от „ Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В “, за локалните избори на 29 октомври. Решението за публичната поръчка е оповестено на уеб страницата на комисията.

От него оказва се, че оптималната стойност на публичната поръчка е 2 005 050 лв. без Данък добавена стойност. Единственият участник в процедурата ще бъде компанията „ Сиела Норма “. В  документа се показва, че на 13 септември в ЦИК е постъпило лицензионно съглашение сред „ Сматрматик “ и „ Сиела Норма “, от което оказва се, че „ Смартматик “ трансферира лиценза за софтуера на машините на „ Сиела “. Така „ Сиела Норма “ АД е получила изключителното право да модифицира и конфигурира приложния програмен продукт на „ Смартматик “ за осъществяване на гласоподаване на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври.

ЦИК ще изпрати покана до компанията „ Сиела Норма “ за присъединяване в процедура на договаряне без авансово съобщение за възлагане на социална поръчка по реда на Закона за публичните поръчки. От Комисията допълват, че всички действия в актуалната поръчка са взаимно свързани, заради което поражда нуждата от паралелното им осъществяване.
 фотография: SafeNews
Разделянето на публичната поръчка на обособени позиции е нецелесъобразно и може да докара до неспособност за производство на изборите, означават от комисията.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР