Процедурата е издържана по Конституция, оттук нататък е решение на

...
Процедурата е издържана по Конституция, оттук нататък е решение на
Коментари Харесай

Служебният министър на правосъдието: Поисканата смяна на външния министър е издържана по Конституция

Процедурата е издържана по Конституция, оттук насетне е решение на президента дали ще издаде декрет. Това сподели служебният министър на правораздаването Мария Павлова в отговор на въпрос за направеното от служебния министър председател предложение за промяна на служебния министър на външните работи. 

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като длъжностен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. 

„ В в началото изнесения лист за външен министър фигурираше друго име. Впоследствие това име беше заменено, защото по персонални претекстове първичният претендент се отхвърли. Към сегашния миг още веднъж се предлага промяна на министъра на външните работи, не знам дали изказването на Бойко Борисов е било единственият претекст за промяна на този министър “, сподели още Мария Павлова, представена в Българска телеграфна агенция. 

Тя означи още, че служебният министър председател Димитър Главчев е изготвил предложение по реда, който е написан с измененията в Конституцията, изложил е своите претекстове.  

„ Това по какъв начин се дефинират от някои – дали са задоволителни, дали са допустими и изобщо по какъв метод се дефинират, е въпрос на позиция “, разяснява още Павлова. Ако президентът реши да не подписва декрет, ще остане сегашният министър на външните работи, добави тя. 

„ Това е едно предложение, планува се процедура, предлагането се движи по процедурата. Не бих споделила, че е рецесия, въпреки всичко Министерският съвет не се състои от един или двама министри. Всички други министри сме по местата си и работим “, уточни още служебният министър на правораздаването. 

Мария Павлова взе участие през днешния ден в тържественото честване на деня на Конституцията, органзирано от Съюз на юристите в България. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР