Процедура за изработване на технически проект и строителство на локални

...
Процедура за изработване на технически проект и строителство на локални
Коментари Харесай

Локални пътища за 15,5 млн. лв. ще строят край пътя Пловдив – Асеновград

Процедура за разработване на механически план и строителство на местни платна край пътя Пловдив – Асеновград на стойност 15,5 млн. лева без Данък добавена стойност разгласи Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).
Второкласният път е главната връзка с летище „ Пловдив “, индустриалния регион край града и огромната част от област Смолян.
През 2017 година със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ стартира реконструкцията на 10-километровия сектор, с което правата се разшири до автомагистрален габарит. Второто пътно платно е ново, а съществуващото е рехабилитирано. Тогава обаче породи проблем с локалните пътища.
През 2018 година общините Куклен, Родопи и Асеновград показаха на АПИ направените идейни планове за построяването на локалните платна. С тяхното създаване ще се обезпечи безконфликтен достъп към парцелите до пътя, край който се разрастват търговски и индустриални обекти. Реконструкцията на правата ще обезпечи бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до Автомагистрала „ Тракия “.
Планирано е да се построи и кръгово кръстовище при 14-тия км от правата сред двата града. То ще размени съществуващото на входа на Пловдив при пресичането с околовръстния път, с цел да обезпечи безконфликтно и по-бързо включване на пътуващите от Автомагистрала „ Тракия “ към Асеновград и Смолян.
През предходната година АПИ организира социална поръчка за реализатор на кръговото кръстовище и има подписан контракт, само че стартирането на строителните работи сега е блокирано от тъжби, свързани с отчуждаване на засегнатите парцели. За реализатор е определена компания „ ИСА – 2000 “ ЕООД, която с контракт за над 23 млн. лева с Данък добавена стойност построи и 10-километровия сектор сред Асеновград и Пловдив. Договорът й за кръговото кръстовище е на стойност 2 366 169 лева с Данък добавена стойност.
Проектът за локалните пътища ще се финансира от бюджета на АПИ, а срокът за приемане на офертите е 20 май т. г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР