Протойерей Йоан Куков: Българите да имат вяра в богаКамбанен звън

...
Протойерей Йоан Куков: Българите да имат вяра в богаКамбанен звън
Коментари Харесай

Протойерей Йоан Куков: Българите да имат вяра в бога

Протойерей Йоан Куков: Българите да имат религия в бога
Камбанен звън събра миряните в параклиса „ Св. Преподобни Максим Изповедник ” към строящата се черква "Св. първомъченик и архидякон Стефан ” в столичния Южен парк. Повод по тази причина е храмовият празник, чиито празнувания започнаха с вечерня с петохлебие, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В четвъртък, Стефановден, ще бъде отслужена празнична утринна литургия.

Храмът, който се строи от 2004 година към момента не е подготвен, по тази причина всички служби се организират в параклиса към храма.

„ В камбанарията на храма се обособи параклис. Продължаваме със строителството на главния храм. Излята е първа плоча, изработен е околовръстен дренаж, главните стени. Предстои дострояването на храма ”, сподели протойерей Йоан Куков, който е ръководител на новостроящия се храм.

Според него са нужни още към 5 млн. лв. за довеждане докрай на новия божи дом в София. В момента се събират средства за грубия градеж, посочи още протойерей Куков. Той изясни, че за реализирането на градежа оказват помощ страната, общината и няколко огромни донори, а откогато има параклис своята милостиня дават и вярващите.
 В четвъртък, Стефановден, ще бъде отслужена празнична утринна литургия В четвъртък, Стефановден, ще бъде отслужена празнична утринна литургия / БГНЕС
Във втория ден на Рождество Христово, ръководителят на новостроящия храм пожела на българите да имат религия в бога.

„ Да имат обич към Бога и по този начин ще имат същинска обич и към хората. И да се научи, българинът да пази четвъртата божия заповед. 6 дни работи, 7-мият да бъде отдаден на господа. В неделя да вървят на черква, с цел да се научи, българинът на вярата си и на традициите си ”, сподели в умозаключение отецът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР