Прототипът на кораба „Старшип“ на американската компания „Спейс Eкс“, предназначен

...
Прототипът на кораба „Старшип“ на американската компания „Спейс Eкс“, предназначен
Коментари Харесай

След поредицата от експлозии: „Спейс Екс" осъществи успешен тестови полет на „Старшип“

Прототипът на кораба „ Старшип “ на американската компания „ Спейс Eкс “, предопределен за задачата ѝ до Марс, сполучливо се приземи при тестване в Тексас, оповестява „ Ройтерс “.

„ Старшип Ес Ен -15 “ излетя в региона на Бока Чика в щата Тексас и се издигна на височина 10 километра. След това той извърши гладко кацане на площадката, ситуирана наоколо до стартовия комплекс.

Досега тестванията на ракетата бяха белязани от поредност неуспехи. Предишният изпитателен полет на „ Старшип “ се състоя на 30 март и апаратът се разруши при кацане. В началото на този месец корабът съумя да кацне отвесно, само че след няколко минути се взриви.
Снимка: btvnovinite.bg
Други две сходни тествания, през декември 2020 година и през февруари тази година също приключиха с взривяване на прототипите при кацане.

„ Старшип “ е ракета с височина 120 метра и потребен товар от 100 тона, която е предопределена за пилотирани полети до Луната и Марс. Тя принадлежи към новото потомство тежки ракети носители на „ Спейс Екс “, които могат да бъдат употребявани неведнъж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР