Прототипът на една от най-редките колекционерски фигурки с герои от

...
Прототипът на една от най-редките колекционерски фигурки с герои от
Коментари Харесай

$225 хиляди за фигурка на Боба Фет: Това е най-скъпата играчка от сагата Star Wars в историята

Прототипът на една от най-редките колекционерски фигурки с герои от Star Wars - известната като Rocket Firing Boba Fett - се появи на аукцион в eBay, като началната ѝ цена е 225 хиляди $. С тази цена, тя ще се трансформира в най-скъпата играчка от сагата и в една от най-скъпите играчки, продавани въобще.

От този първообраз са създадени едвам сред 80 и 100 броя, преди фигурката на Боба Фет да стигне до " крайния стадий на разработка ". Интересното е, че през предходната година на ауцкион беше препоръчан различен образец от тази лимитирана серия. Неговата стартова цена беше 130 хиляди $, а в последна сметка се продаде за 185 хиляди $.

Предложената на аукцион в eBay сега (на снимката) обаче е по-ранно произвеждане от продадената през предходната година. Оценката на качеството ѝ е 90, което я вкарва в " златния " сегмент (в период на оценките от 85 до 100) на колекционерските играчки. Това способства за цената ѝ. Преди няколко години фигура на Боба Фет от същата серия беше продадена единствено за 45 хиляди $ поради несъвършеното си положение.
 Снимка 485429
Източник:

" Когато положението на предмета разрешава подредба в този сегмент, се правят оценка и най-малките недостатъци на екземпляра и опаковката му, с цел да се сложи окончателната оценка ", показват от Action Figure Authority. " Изключително дребен % о колекционерските предмети, които сме получавали за оценка, попадат в златния сегмент. Техните недостатъци би трябвало да са извънредно дребни и нормално незабележими с око. "

Освен самата дрънкулка, към нея се продава и историята на метода, по който актуалният ѝ притежател се е сдобил с нея.

Фигурки от Star Wars постоянно получават колекционерска стойност и се продават за големи суми. През 2015 година създадена в Унгария дрънкулка на Боба Фет се продаде за 15 хиляди $, Люк Скайуолкър с двойно телескопичен светлинен меч беше продаден от Sotheby " s за 25 хиляди $, първообраз на героя Биб Фортуна - за 47 хиляди $, а дрънкулка на Оби-Уан, също с двойно телескопичен светлинен меч - за 76 хиляди $ през 2017 година
 Най-голямата инвестиция на Disney залага на потвърдения артикул Star Wars
Най-голямата инвестиция на Disney залага на потвърдения артикул Star Wars

Компанията ще открие две тематични зони, отдадени на известния филм

Може би най-скъпата играчка в света е мечка, облечена в облекла, създадени от Louis Vuitton, чиито очи са от диаманти и сапфири. От тях са създадени 50 броя, като за един от тях кореецът Джеси Ким заплати 2,1 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР