Прототипът Audi e-tron представя на водача и пътниците изцяло ново

...
Прототипът Audi e-tron представя на водача и пътниците изцяло ново
Коментари Харесай

Audi e-tron: прототипът със самостоятелна изява на голямата сцена

Прототипът Audi e-tron показва на лидера и пасажерите напълно ново измерение на обкръжаващата ги среда. В допълнение към изключителния шир и стилно изчистения дизайн, първият електрически модел на Audi предлага изключително спокойна атмосфера, която на собствен ред се трансформира в съвършената сцена за изява на озвучителната система Bang & Olufsen 3D Premium Sound System. Пълноразмерният SUV модел предлага и напълно нова идея за ръководство и надзор на функционалностите. Audi e-tron е първият серийно създаван автомобил с виртуални външни огледала.
Сценарият: огромна сцена за изявата на прототипа Audi e-tron

В Датския кралски спектакъл в Копенхаген марката с четирите кръга показва за първи път интериора на прототипа Audi e-tron. На сцената, където актьорите и изпълнителите нормално излизат за своите осъществявания пред публика с 650 фенове, ярката светлина на прожекторите в този момент е фокусирана напълно върху пълноразмерния SUV модел с електрическо задвижване. Все още обхванат в присъщата си камуфлажна багра, прототипът Audi e-tron показва пред публиката извънредно гъвкавия и удобен дизайн на своето вътрешно пространство - с лекотата на балерина, интелигентността на сценичен артист и внушителното осъществяване на оперен артист.



Подобно на същинска концертна зала, електрическият SUV модел предлага на лидера и неговите спътници и едно чисто акустично преживяване с 3D звука на в допълнение предлаганата озвучителна система Bang & Olufsen Premium Sound System. Тази система възпроизвежда музикалните творби тъкмо по този начин, както са записани - без никакви изкуствени резултати с помощта на 16-те озвучителни тела и усилвателя с мощ до 705 вата.

Вдъхновени от кубизма форми и виртуални външни огледала: вътрешният дизайн на Audi e-tron

Сцената навътре в прототипа Audi e-tron е във формата на огромна плавна дъга, която безусловно обгръща пространството (т. нар. " Wrap-around " ) и включва в себе си цялото арматурно табло с неговите добре изразени хоризонтални линии дружно с пластичните форми на облицовките на вратите. В нея се вписва хармонично и козирката на серийния Audi virtual cockpit, чиито грациозен екран основава зрително чувство за свободно реене в пространството, както и екраните на виртуалните външни огледала. Тези огледала ще отбележат своята международна премиера в серийната версия на прототипа Audi e-tron, извеждайки цифровизация в автомобила на напълно ново ниво.



Виртуалните външни огледала освен обезпечават ново софтуерно преживяване, само че оферират и доста на практика изгоди във връзка с комфорта и сигурността. В тяхната тънка подпора е вградена дребна видеокамера, чието изображение се обработва цифрово и се демонстрира на висококонтрастните 7-инчови OLED екрани в интериора. Водачът може да се възползва от разнообразни настройки единствено с допиране посредством сензорната функционалност на екрана. Кадрирането на изображението да вземем за пример може да бъдат променено, с цел да обезпечи желананото зрително поле, а картината предстои на увеличение и понижаване според от желанието на потребителя. В системата MMI лидерът може да избира и сред три гледни точки, подобаващи за разнообразни обстановки на пътя - за шофиране по автомагистрала, за завиване и при маневри за паркиране.

Друга забележителна характерност на вътрешното пространство е конзолата на централния тунел сред седалките. Тя е ситуирана върху отворени странични панели, което основава усещането, че подлакътникът и вграденият скоростен лост се носят свободно в пространството над нея. Така лекотата и успеваемостта се сливат в едно, а цялото арматурно табло е фокусирано върху лидера.



Eлектричеството оживява: материалите и осъществяването

Във всяко равнище на оборудването вътрешното пространство на прототипа Audi e-tron показва пефектна съгласуваност на материалите на тапицериите, цветовете и декоративните облицовки. Независимо дали става дума за фината естествена кожа Valcona или за тъмния четкан алуминий, способствуващ за спортното лъчение, електрическият SUV модел дава отговор на най-високите качествени стандарти във връзка с осъществяването и избора на материали. Шевовете на седалките пресъздават претекст, напомнящ електронните платки, а в допълнение се оферират шевове и бордове на тапицериите в яркооранжевия цвят на електрическите системи с високо напрежение. Допълнителният пакет контурно/индиректно вътрешно осветяване акцентира нежно повърхностите и подчертава точно главните линии на интериора. Емблемата " e-tron " на арматурното табло също употребява ефектна подсветка.



Изобилие от място за петима: вътрешен шир

Благодарение на своето огромно междуосно разстояние от 2928 милиметра, прототипът Audi e-tron е в положение да предложи задоволително пространство за петима пасажери и техния багаж. Дължината на интериора, пространството в региона на главите на пасажерите в предната и в задната част, както и за коленете на пътуващите на втория ред седалки са измежду най-хубавите индикатори в сегмента на пълноразмерните SUV модели. Поради неналичието на обичайния за стандартните модели централен тунел, откъм гърба е налице изцяло еднакъв под, който основава в допълнение пространство.

Почти напълно: чувството за успокоение в купето

Със своята композиция от електрическо задвижване и удобен, изискан интериор, прототипът Audi e-tron основава радикално ново, друго чувство за подвижност. Особено при пътешестване в градски условия, моделът излъчва съвсем напълно чувство за тишина и успокоение - до купето доближават само далечни звуци от гумите и лекото бръмчене на електродвигателите. Акустичният комфорт постоянно е бил измежду мощните страни на всички модели на Audi, само че прототипът Audi e-tron издига това качество на нова висота и предлага извънреден комфорт при пътешестване на дълги дистанции.



В каросерията на модела са употребявани специфични ограничения за шумоизолация и уплътняване на всички зони, които биха могли да станат проводник на шумови разстройства. Аеродинамичният звук, който нормално господства в акустичните усещания на лидера и пасажерите при скорост на придвижване към 85 км/ч, едвам доближава до вътрешността на прототипа Audi e-tron и пътуващите могат да приказват между тях умерено и комфортно даже при придвижване с висока скорост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР