Прототип на военно-транспортния самолет Ил-112В се е разбил в Кубинка

...
Прототип на военно-транспортния самолет Ил-112В се е разбил в Кубинка
Коментари Харесай

Герой на Русия се разби с най-новия модел военен самолет Ил-...

Прототип на военно-транспортния аероплан Ил-112В се е разрушил в Кубинка край Москва, оповестяват международните организации. По предварителни данни и тримата членове на екипажа са починали, написа blitz.bg.

Командир е бил заслужилият пилот-изпитател, воин на Русия - Николай Куимов. Заедно с него са починали пилотът-изпитател от 1-ви клас Дмитрий Комаров и изпитателният полетен инженер от 1-ви клас Николай Хлудеев.



" Техническа щета е предизвикала пожар в един от моторите. Тъй като самолетът кацаше и имаше дребна надморска височина и ниска скорост, повредата на мотора докара до прекъсване на самолета и рухването му, последвано от разтрошаване в земята “, разяснява осведомен с следствието.

Ил-112В излетява от летището в Кубинка за Раменское и се разрушава в покрайнините на село Николское.

Няколко дни преди случая Ил-112В дойде от Воронеж в Москва, с цел да взе участие във форума Армия-2021. Този аероплан се смята за един от най-новите: самолетът към момента е в развой на тествания и би трябвало да размени остарелите Ан-24 и Ан-26. Предназначен за превозване и кацане на военнослужещи, оръжия, леко съоръжение и други товари с оптимално тегло до пет тона. Машината е направила първия си полет на 30 март 2019 година

След това летателните тествания на единствения първообраз са спрени за две години, с цел да се усъвършенства структурата и да се понижи тежестта на самолета, вследствие на което вторият полет на прототипа Ил-112V се състои едвам на 30 март 2021 година От този миг нататък прототипът е направил единствено 15 полета по предварителната стратегия за тестване.

В мрежата се появиха фрагменти от момента на злополука на самолета.



Кадрите, оповестени от очевидци, ясно демонстрират по какъв начин прототипното транспортно средство, което стартира да каца първо пуши, а по-късно пламва десният мотор. Според непотвърдени отчети, в мотора на Ил -112V е зародила нередовност, която се появява заради проблеми в мотора. Пренапрежението постоянно може да бъде породено от проблем при ремонт или поддръжка. Друга причина е недостатък в монтажа (или дизайна) на електроцентралата.

Преди злополуката екипажът съумял да заяви за пожар на борда, само че няма данни по какъв начин е работила пожарогасителната система. Сред версиите, които преди всичко се ревизират от експерти, има и щета на пожарогасителната система. Ростех към този момент основава комисия с присъединяване на проучвателен институти и заводи за самолети, които да проверяват аргументите за злополуката на самолета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР