Прототип на Elevate UMV в мащаб 5:1 сбъдва и най-смелите

...
Прототип на Elevate UMV в мащаб 5:1 сбъдва и най-смелите
Коментари Харесай

Hyundai разработва уникална ходеща кола


Прототип на Elevate UMV в мащаб 5:1 сбъдва и най-смелите фантазии на фанатиците
(снимка: Autodesk / YpuTube)

Докато чакаме летящи коли, може да забележим първо ходещи коли. Много коли се хвалят, че се оправят с неравномерен терен. Но една идея за ходеща кола на Hyundai наподобява дава отговор на тази рекламация, за разлика от други сходни разработки.

Иновативната идея Elevate UMV (Ultimate Mobility Vehicle), само че в този момент към този момент е разполагаем първообраз в мащаб 5:1, който сбъдва и най-смелите фантазии на фанатиците.

Превозното средство има четири колела и работи обикновено при естествени условия на шофиране. Но когато има потребност от достъп до зони, които естествените коли в никакъв случай не са могли да преодолеят, разтегателните механизми на Elevate UMV го повдигат и колелата му се обръщат на 90 градуса, с цел да станат крайници, разказва возилото. В това положение шарнирните крайници разрешават на четириногата кола да върви напред като някаква крава мутант.
още по тематиката
Проектът се управлява от Джон Сух, създател на New Horizons Studio на Hyundai. Целта на студиото е да способства за главния авто бизнес на Hyundai Motor Group посредством огромното въображение на дизайнерския екип.

Elevate е въодушевен от играчките Transformer от 80-те години и се създава в съдействие с Autodesk Generative Design с потребление на „ генеративен дизайн ”, който „ оказва помощ на човешкия разум да разшири обсега на опциите ”, споделя Сух. Но, по неговите думи, хората към момента би трябвало да играят доста значима роля в дизайна. „ Винаги ще има потребност от човешкото око, сърцето и душата като жизненоважни елементи от процеса на планиране ”.



Във видеоклип Сух показва, че потреблението на ходеща кола има повече смисъл, в сравнение с можем да предположим в началото. Мисии за търсене и избавяне са явно приложение на сходна кола.

Истинският резултат от плана за Hyundai обаче е опцията да се внедряват дизайни, които са по-леки, по-пъргави и по-многофункционални, в серийните коли. Остава да разберем дали ще има и пълноразмерна версия на Elevate UMV.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР