Протоколът не е по-сложен, просто е по-обемен. Това заяви говорителят

...
Протоколът не е по-сложен, просто е по-обемен. Това заяви говорителят
Коментари Харесай

ЦИК: Изборният протокол не е по-сложен, а е обемен

Протоколът не е по-сложен, просто е по-обемен . Това съобщи представителят на ЦИК Таня Цанева на брифинг пред публицисти след края на вчерашния парламентарен избор.

Цанева не счита, че може да се приказва за закъснение на протоколите , като се надява в края на днешния ден да бъдат признати всички протоколи от РИК. Тя призна обаче за неточности в протоколите , за което предупреждаваха анализатори, наблюдаващи, а и самият Михаил Константинов от " Информационно обслужване ".

Повече от 16 часа продължава приемането и обработката на протоколите в София, в зала " Арена Армеец ", Фестивална и Интер експо център. Така е и по другите градове в страната.

При разбора на тези неточности се регистрира незадоволително образование, недобро отношение към попълването на протоколите , а също по този начин и размер числа , който би трябвало да бъде вкаран в един протокол.

Приемът и обработката на протоколите от чужбина върви добре, рапортува Цанева.

Към 11 часа са обработени и въведени 65% от протоколите от СИК към РИК, а по време на брифинга данните излязоха и за до 66.94% обработени протоколи .

Труден е и днешният ден за членовете на СИК и за това ЦИК се отнася с огромно схващане към тях.

ЦИК чака в идващите 3 часа към 10 Районни изборни комисии да приключат с обработването и въвеждането на протоколите. ЦИК чака в днешния ден в края на деня да бъдат въведени и обработени на равнище РИК всички протоколи от СИК и във вечерните часове да стартира повторното въвеждане в ЦИК на протоколите, които ще бъдат доставени от СИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР