Протоколът изисква на първото заседание на Народното събрание да присъстват

...
Протоколът изисква на първото заседание на Народното събрание да присъстват
Коментари Харесай

Митрофанова ще бъде поканена на откриването на парламента

Протоколът изисква на първото съвещание на Народното събрание да участват представителите на задграничния дипломатически корпус. Въпросът не може да се реши с гласоподаване и при неналичието на политическо единение администрацията на парламента е решила да не се отклонява от условието. Така Елеонора Митрофанова ще получи покана за събитието. Заедно с нея са поканени още 66 посланици и краткотрайно изпълняващи длъжността.
Още по темата
Това даде мотив за скандал сред депутатите, съобщи bTV.

От " Демократична България " и " Продължаваме промяната " поискаха руският посланик да не бъде канена на откриването на новия парламентарен сезон.

От " Възраждане " отвърнаха и се стигна до скандал.

" Аз попитах риторично дали президента на Азербайджан ще бъде канен. Дали Митрофанова ще участва, зависи от администрацията на Народно събрание. България към момента има демократични връзки с всяка една страна и се надявам това да продължи ", каза Петър Петров от " Възраждане ".

Тяхната позиция е била подкрепена от Българска социалистическа партия.

От Политическа партия и Демократична България са възразили, че съветският дипломат, който е представител на страна агресор, не трябва да канена на откриването.

ГЕРБ също е срещу присъствието на посланика на Руската Федерация в България Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48-то Народно заседание, обявиха от партията в своя позиция, изпратена до медиите.

На 6 септември Митрофанова се появи на тържествените празнувания във връзка отбелязването на Съединението, освен това покрай президента Румен Радев. Тогава това провокира също бурна социална реакция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР