Протокол и споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни и

...
Протокол и споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни и
Коментари Харесай

Д-р инж. Хасан Азис: Кърджали се побратими с турската община Чорлу

Протокол и съглашение за съдействие при даване на електронни и административни услуги сред общините Кърджали и Чорлу, Р. Турция, подписахме през днешния ден по време на публична гала в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали дружно с кмета на Чорлу - Ахмет Саръкурт. Това стана при започване на съвещание на Общинския съвет, заяви кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис във Facebook.

Ето какво написа още в обявата му:

„ Свидетели на церемонията станаха общинските съветници от всички групи в локалния инициативен орган, техни сътрудници от Чорлу, заместник-кметове на турската община.

Подписването на протокола за побратимяване стана допустимо след утвърждението на общинските препоръки в побратимените градове през 2021 година.

Първите контакти сред Кърджали и Чорлу са от началото на месец септември 1992 год., когато е подписан Протокол за развиване на връзките и връзките сред двете общини от страна на тогавашните кметове Исмет Саралийски и Юнал Байсан.

Никога през тези 30 години нашите взаимоотношения не са прекъсвали, а в противен случай са се уголемявали.

Искам особено да благодаря на господин Вълчо Костов, който през всичките тези години работи за разширение и поддържане на връзките сред двете общини.

И дано да подчертая, че той е несменяемият ръководител на сдружението за другарство сред България и Турция. Искам също по този начин да благодаря на своя другар кмета на Чорлу /сегашния/, че пое тежката задача да подновим и подпишем протокола за побратимяване.

С подписването ние разширяваме своите опциите за културен продан и стопански взаимоотношения.

Чорлу е един от значимите стопански центрове и по тази причина през днешния ден аз и кметът на турския град предизвикваме среща с Кърджалийската комерсиално промишлената палата, с цел да се уточнят последващи контакти. Говорихме в най-скоро време да подготвим побратимяването сред две учебни заведения в Кърджали и Чорлу. И не на последно място за разширение на опциите на електронните услуги сред двете общини.

Приветствие към присъстващите в залата направи и кметът на Чорлу Ahmet Sarıkurt.

„ Ние постоянно сме поддържали положителни взаимоотношения, само че през днешния ден с подписването на контракта за побратимяване затвърждаваме нашето предпочитание да потвърдим тези връзки с община Кърджали.

Като потомък на семейство изселници от Република България желая да изкажа своето удовлетворение от подписването на този договор”, сподели Ахмет Саръкурт.

В словото си той напомни, че през изселническата акция пред 1989 година доста български жители са били принудени да се изселят в Република Турция и да се открият в община Чорлу.

„ Вярвам че с подписването на контракта за побратимяване двете общини ще допринесат за основаването на мостове сред нашите страни за насърчаване на културните, обществените и публични начинания сред двата града.

Целта, която си слагаме е да развием интернационалните връзки, да създадем връзки в културната и обществената област и по този метод да заздравим връзките сред двете общини.

Надявам се да създадем по-добри условия за нашите съграждани посредством даването на по-добри електронни услуги”, сподели кметът на Чорлу. “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР