Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила през изминалата нощ 13

...
Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила през изминалата нощ 13
Коментари Харесай

Украйна унищожи руски кораб и свали 19 дрона

Противовъздушната защита на Украйна е свалила през миналата нощ 13 от изстреляните от съветските сили по украинска територия 19 дрона, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на военновъздушните сили на Украйна.

По-рано тази заран украинската войска заяви, че е бил погубен и огромният съветски десантен транспортен съд " Новочеркаск ".

Според информацията Киев счита, че военният кораб е превозвал ирански дронове. " На 26 декември към 2:30 ч. сутринта (също и българско време - бел. ред) тактическата авиация на военновъздушните ни сили нападна с крилати ракети огромния десантен транспортен съд " Новочеркаск " от Черноморския флот на Руската федерация в региона на Феодосия ", се споделя в публична обява на украинските Военновъздушни сили в приложението " Телеграм ". 

Въоръжените сили не прецизираха мястото на удара, само че командващият украинските военновъздушни сили военачалник Микола Олешчук  разгласява видео, на което се вижда детонация в съветската военноморска база Феодосия, ситуирана на окупирания украински полуостров Крим, отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен това Олешчук изрази благодарности на " водачите и всички взели участие за прелестната работа " и подкани руснаците да изоставен Крим " преди да е станало късно ", отбелязва ДПА.

Назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов удостовери, че във Феодосия е имало нахлуване.

" В региона на Феодосия е осъществена вражеска офанзива. Районът на пристанището е отцепен ", заяви той в Телеграм, като увери, че детонациите са спрели и " пожарът е овладян ". Той не посочи данни за вредите, само че акцентира, че се е наложило да бъдат " евакуирани жителите на няколко къщи ".

Украйна постоянно нанася удари в Крим, ориентирани по-специално против съветски военни обекти. През април 2022 година беше потънал крайцерът " Москва ", флагман на съветския Черноморски флот, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР