Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила 2000 руски крилати и

...
Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила 2000 руски крилати и
Коментари Харесай

Противовъздушната отбрана на У крайна е свалила 2000 руски ракети от началото на войната

Противовъздушната защита на Украйна е свалила 2000 съветски крилати и други ракети, откогато Москва стартира пълномащабната си инвазия на украинската територия преди повече от две години. Това заяви през днешния ден украинското министерство на защитата.

" Това е резултат от титаничните старания на украинските сили за противовъздушна защитата. Хиляди животи бяха избавени посредством модерните системи за противовъздушна защита, предоставени ни от нашите сътрудници ", написа министерството в обява в Екс.

Министерството обаче не прецизира какъв брой ракети и крилати ракети са съумели да преминат през украинската система за противовъздушна защита. То не показва и броя на прехванатите бойни дронове, които играят също значима роля във войната. 

Министерството повтори многократното искане на президента на Украйна Володимир Зеленски за доставянето на спомагателни системи за противовъздушна защита от западните съдружници на Украйна за по-добра отбрана на украинското население.

" Украйна към момента се нуждае от повече системи за противовъздушна защита, с цел да отбрани народа си от съветския гнет. Защото гражданската инфраструктура продължава да бъде главната цел на съветските удари ", споделя украинското министерство на защитата.
ТЕМА преди 2 часа 435 преди 1 ден 6106 преди 1 ден 3516
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР