Противовъздушната отбрана на Саудитска Арабия прехвана балистична ракета, изстреляна от

...
Противовъздушната отбрана на Саудитска Арабия прехвана балистична ракета, изстреляна от
Коментари Харесай

Йеменските бунтовници стрелят по саудитската столица с балистични ракети

Противовъздушната защита на Саудитска Арабия прехвана балистична ракета, изстреляна от йеменските бунтовници хуси към столицата на кралството Рияд, оповестяват международните организации.

Мощната детонация е била чута в града в 12:50 часа българско време. Няма данни за нанесени вреди. Според телевизия „ Ал Арабия” ракетата е била унищожена от комплекса „ Пейтриът” преди да порази граждански регион с жилищни квартали.

Говорител на шиитските бойци разгласи пред „ Ал Джазира”, че цел на офанзивата е бил дворецът „ Ал Ямама” в Рияд, където по това време кралят е трябвало да показа бюджета на страната за идната година.

Конфликтът в Йемен съгласно анализатори е прикрит конфликт на непосредствено ангажираната в борбите с хусите Саудитска Арабия и поддържащия бунтовниците Иран. Преди месец друга бунтовническа ракета падна покрай интернационалното летище на Рияд.

„ Саудитите започнаха войната. Нашият отговор на техните дейности ще продължи да се разраства, без значение дали приказваме за офанзиви в дълбочина в Саудитска Арабия, удари по военните позиции, от които излизат саудитски самолети или базите на йеменска територия”, съобщи представителят на хусите Абдул Салам.

Саудитска Арабия упреква Иран, че е въоръжила бунтовниците с далекобойните ракети – изказване, което Техеран отхвърля.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР