Противотанкова система Javelin е открита в тайник в разрушена къща

...
Противотанкова система Javelin е открита в тайник в разрушена къща
Коментари Харесай

Противотанкова система Javelin е открита в тайник в разрушена къща в южната част на ДНР

Противотанкова система Javelin е открита в тайник в разрушена къща в южната част на ДНР. Разузнавателните служби на Донецката национална република са разкрили противотанковата система FGM-148 Javelin. Тайникът се е намирал в разрушена къща покрай Волноваха в южната част на района. За това оповестяват от районното ръководство на ФСБ.

Разузнавателните служби на Донецката национална република (ДНР) откриха тайник с американска противотанкова система FGM-148 Javelin. Тайникът е бил ситуиран в разрушена къща покрай Волноваха в южната част на района, оповестиха за ТАСС от пресслужбата на районното ръководство на ФСБ.

„ Управлението на ФСБ на Русия за Донецката национална република разпознава тайник с задгранично оръжие в региона на Волноваха. В разрушена постройка е открит американски портативен противотанков ракетен комплекс FGM-148 Javelin “, оповестиха от пресслужбата.

Силите за сигурност търсят забъркани в противозаконен трафик на оръжие и присъединяване в саботажни и терористични активност.

Американският портативен противотанков ракетен комплекс (ПТРК) „ Джавелин “ се прояви в редица от последните военни спорове като доста дейно оръжие. Произвеждан в обилни партиди (според някои източници единствено ракетите са над 40 000 единици), той е на въоръжение в армиите на редица страни по света. ПТРК, макар забележителната си възраст (над четвърт век), към момента е опасност за актуалните бронирани транспортни средства и освен.

За него си мечтаят доста армии по света, изключително тези от Източна Европа, които демонстративно или съществено се опасяват от навлизане от Изток на ордите на „ механизирания Чингис хан “. ПТРК „ Джавелин “ (от англ. Javelin – „ копие, стрела “; е с оръжейен показател – FGM-148) е предопределен за заличаване на бронирани транспортни средства и на нисколетящи нискоскоростни цели (хеликоптери, дронове, и кацащи витлови самолети и др.). Както и за заличаване на разнообразни полеви укрепления и на други обекти. Сред експертната общественост има две отзиви за успеваемостта на оръжията. Те могат да унищожат всеки актуален танк на правилото „ изстреляй и не помни “. А задачите, по които стрелят, нормално костват по-малко от ракетите, изразходвани за тях.

 

Източник – ТАСС /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР