Противостоянието на Марс, при което планетата ще се окаже на

...
Противостоянието на Марс, при което планетата ще се окаже на
Коментари Харесай

Тази вечер Марс ще се вижда най-ясно от 32 години насам

Противостоянието на Марс, при което планетата ще се окаже на една линия със Слънцето и Земята, ще бъде най-удобно за наблюдаване от 32 години насам на 14 октомври, съобщи ТАСС, като се базира на Агенцията, цитира известие за медиите на Московския планетариум.

" Цялата нощ над южния небосвод ще сияе ярка червеникава звезда - това е планетата Марс. На 14 октомври в 02:00 часа българско време това небесно тяло ще се намира на 62,6 милиона километра от Земята и ще встъпи в противостояние със Слънцето ", осведоми планетариумът.

При последния сходен феномен, настъпил на 27 юли 2018 година, Марс се намираше прекомерно близо до хоризонта и изискванията за наблюдаване не бяха положителни.

Тази година Червената планета ще бъде на 4 милиона километра по-отдалечена от Земята. При това есенните нощи са по-дълги от летните, което прави изискванията още по-благоприятни. В рамките на астрономическото събитие трите небесни тела се подреждат в една линия, като Земята е по средата, а Марс противостои на Слънцето. Наблюдава се на всеки две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР