Противостоянието на Марс, при което планетата ще се окаже на

...
Противостоянието на Марс, при което планетата ще се окаже на
Коментари Харесай

Противостоянието на Марс ще се вижда най-добре на 14 октомври

Противостоянието на Марс, при което планетата ще се окаже на една линия със Слънцето и Земята, ще бъде най-удобно за наблюдаване от 32 години насам на 14 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Това излиза наяве от известие за медиите на Московския планетариум. "Цялата нощ над южния небосвод ще сияе ярка червеникава звезда - това е планетата Марс. На 14 октомври в 02:00 часа българско време това небесно тяло ще се намира на 62,6 милиона километра от Земята и ще встъпи в противостояние със Слънцето ", осведоми планетариумът. При последния сходен феномен, протекъл на 27 юли 2018 година, Марс се намираше прекомерно близо до хоризонта и изискванията за наблюдаване не бяха положителни.

Тази година Червената планета ще бъде на 4 милиона километра по-отдалечена от Земята. При това есенните нощи са по-дълги от летните, което прави изискванията още по-благоприятни. В рамките на астрономическото събитие трите небесни тела се подреждат в една линия, като Земята е по средата, а Марс противостои на Слънцето. Наблюдава се на всеки две години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР