Противоречията около двигателя на Ферари не стихват, след като ФИА

...
Противоречията около двигателя на Ферари не стихват, след като ФИА
Коментари Харесай

ФИА разследва двигателя на Ферари

Противоречията към мотора на Ферари не стихват, откакто ФИА е иззела за разбор част от горивната система на SF90, също по този начин на един потребителски тим и на различен. Съмненията дали Скудерията не мами започнаха след лятната пауза, когато аленият отбор записа поредност от полпозишъни. Тогава противници на италианците писаха до ФИА с искане за конкретизиране по отношение на разпоредбите за моторите.

ФИА разгласява техническа инструкция по въпроса, като акцентира член 5.10.5, където е указано: " всяко устройство, система или процедура, която или които имат за цел да усилят горивния поток или да запазят и рециклират гориво след точката на премерване, са неразрешени ". Само седмица по-късно излезе и втора инструкция, която удостоверява, че запалимата примес в охладителната система на мотора не може да се употребява за изгаряне.

От тогава насетне Ферари не са успявали да запишат полпозишън, а въпросите не престават да висят във въздуха. Според немския публицист Тоби Грюнер ФИА са иззели детайли от горивната система на Ферари, техен клиент, както и от различен тим след надпреварата в Бразилия. Те ще бъдат подробно изследвани в лабораториите на ФИА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР