Противоречивата компания за споделен превоз Uber обмисля начин да използва

...
Противоречивата компания за споделен превоз Uber обмисля начин да използва
Коментари Харесай

Uber ще използва AI, за да разбере дали клиентите са употребили алкохол



Противоречивата компания за споделен транспорт Uber обмисля метод да употребява смартфонтие на потребителите, с цел да дефинира дали клиентите и са използвали алкохол. CNN оповестява за подаден патент от Uber, който е за " предугаждане на положението на потребителите, употребявайки машинно заучаване ". Най-общо казано, системата следи държанието всекидневно и маркира държанието като обикновено или анормално. Това се случва посредством събиране на информация за използването на смарт телефоните на потребителите - под какъв ъгъл го държат, по какъв начин тъкмо го употребяват, равномерна ли е походката им и други

Идеята е водачите на компанията да получават информация за това какъв клиент ще возят. Малко по-циничен прочит на този патент би означавал, че водачите ще могат да избират дали въобще да одобряват дадена поръчка - в случай че да вземем за пример клиентът има анормално държание и използва постоянно алкохол.

Разбира се, патентите са просто метод по-заможните компании да си обезпечат поле за бъдещи хрумвания и няма никаква гаранция, че сходна система ще стартира да работи. Предстои да разберем дали изкуственият разсъдък ще откри място в приложението на Uber за крайните консуматори и до какво ще докара това.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР