Противоречивата хуманитарна агенция на ООН, обслужваща палестинците в Газа, е

...
Противоречивата хуманитарна агенция на ООН, обслужваща палестинците в Газа, е
Коментари Харесай

UNRWA номиниран за Нобелова награда за мир, въпреки че работниците са обвинени в убийства и отвличания на 7 октомври

Противоречивата филантропична организация на Организация на обединените нации, обслужваща палестинците в Газа, е номинирана за Нобелова премия за мир – макар че някои от нейните чиновници са упрекнати за убийството и отвличането на израелци на 7 октомври.

Депутатът от Норвежкия лейбърист Асмунд Аукруст сподели пред локален вестник, че номинира Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа „ за нейната дълготрайна работа за даване на жизненоважна поддръжка на Палестина и района като цяло.

„ Тази работа е от решаващо значение в продължение на повече от 70 години и още по-важна през последните три месеца “, сподели Аускруст, който е и заместник-председател на комисията по външни работи на норвежкия парламент.

Номинацията за емблематичната премия идва, до момента в който норвежки чиновници се пробват да убедят западните съдружници да преразгледат решението си да понижат финансирането на организацията поради израелско досие, което разказва по какъв начин дузина чиновници на UNRWA – в това число няколко учители – са взели участие в клането на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР