Противопоставящият се на имиграцията унгарски премиер Виктор Орбан призова унгарките

...
Противопоставящият се на имиграцията унгарски премиер Виктор Орбан призова унгарките
Коментари Харесай

Медия от САЩ: Виктор Орбан обяви един от най-амбициозните си планове

Противопоставящият се на имиграцията маджарски министър председател Виктор Орбан прикани унгарките да раждат повече деца, написа американският вестник "Ню Йорк таймс ".

Изправен пред казуса с намаляващо население, дефицит на работна ръка и огромна емиграция, Виктор Орбан възприе нетрадиционен метод за увеличението на размера и продуктивността на работната мощ на Унгария. Той предложи академични стипендии на студентите, които обещаят, че ще останат в Унгария, даде унгарско поданство на живеещи в чужбина етнически унгарци и в края на предходната година прокара закон, по силата на който работодателите могат да изискват до 400 часа ексклузивен труд годишно от своите чиновници.

В неделя обаче Орбан разгласи един от най-амбициозните си проекти до този миг: всяка унгарка с четири или повече деца към този момент няма да заплаща налог върху приходите си. Премиерът в Будапеща трансформира борбата с имиграцията в своя запазена марка, отбелязва вестник "Вашингтон пост ". Непоколебимото му опълчване на имиграцията в композиция с емигрирането на младите унгарци и ниската раждаемост сътвориха демографски призрачен сън. Населението на Унгария понижава - наклонност, която основава опасности за стопанската система в дълготраен проект. Вместо да премисли политиката си в региона на имиграцията, министър председателят заложи на пожеланото от него решение: унгарките би трябвало да раждат повече деца.

"В цяла Европа се раждат все по-малко деца и отговорът на Запада на това е имиграцията. Те желаят броят на имигрантите да е еднакъв на по-малкото деца, с цел да се попълни броя. Ние обаче не желаеме просто численост, желаеме маджарски деца ", напомня думите на Орбан английският вестник "Индипендънт ".

Правителството не даде незабавно детайлности какъв брой ще костват новите ограничения, показва изданието. За Орбан и партията му "Фидес " наближават изборите за Европейски парламент и локалните избори в Унгария. Въпреки всеобщите демонстрации против държавното управление социологическите изследвания сочат, че ръководещата партия има огромна преднина пред противниците си и се употребява с поддръжката на 40 % от гласоподавателите, обобщава "Индипендънт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР