Противопоставянето на Иран е крайно необходимо изискване за постигане на

...
Противопоставянето на Иран е крайно необходимо изискване за постигане на
Коментари Харесай

САЩ и Израел съгласни: Противопоставянето на Иран - ключ за мира в Близкия изток

Противопоставянето на Иран е извънредно належащо условие за реализиране на мир в Близкия изток . Това настоя американският държавен секретар Майк Помпео в коридорите на интернационалната конференция за Близкия изток, която се организира във Варшава, оповестяват международните информационни организации.

" Не можете да постигнете мир и непоклатимост в Близкия изток без опълчването на Иран, това просто не е допустимо ", изтъкнал Помпео пред журналсти преди среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.
 Израел разисква война против Иран с арабските страни
Израел разисква война против Иран с арабските страни

През последните седмици Нетаняху предизвести Иран да се въздържа от враждебни дейности

Ислямската република има зловредно въздействие в Ливан, в Йемен, в Сирия и в Ирак, допълнил първият посланик на Съединени американски щати.

" Трите " х " -та - хусите, " Хамас " и " Хизбула " - те са същински закани , а също по този начин има и други. А не можете да постигнете мир в Близкия изток без отблъскването на Иран ", настоя още той.

Помпео пренебрегнал въпросите на публицистите по отношение на плануваното от американската администрация предложение за израелско-палестинско спокойно съглашение.
 Нападнете Тел Авив и ще ви бъде последната годишнина, заплаши Нетаняху Иран
Нападнете Тел Авив и ще ви бъде последната годишнина, заплаши Нетаняху Иран

Ако този режим направи ужасната неточност и се опита да унищожи Тел Авив или Хайфа, няма да успее

От своя страна Нетаняху прикани арабските страни да продължат нормализирането на връзките си с Израел, като приветства откриването на конференцията за Близкия изток като " историческа повратна точка ", до момента в който е бил в същата зала с външните министри на 10 арабски страни.

" Вчера беше историческа повратна точка. В една стая с към 60 външни министри и представители на десетина държавни управления, израелски министър председател и външни министри на водещи арабски страни стояха дружно и приказваха с необикновена мощ, изясненост и единение против общата опасност на иранския режим ", разяснява Нетаняху.
 Иран плаши да унищожи Тел Авив и Хайфа, в случай че Съединени американски щати го нападат
Иран плаши да унищожи Тел Авив и Хайфа, в случай че Съединени американски щати го нападат

" Съединени американски щати нямат смелостта да изстрелят и един патрон против нас "

" Смятам, че това беше смяна, значимо схващане за това какво заплашва нашето бъдеще, какво би трябвало да създадем, с цел да го осигурим, и опциите за съдействие, които се простират оттатък сигурността във всяка сфера на живота за хората от Близкия изток ", разяснява още израелският министър председател.

Конференцията във Варшава наподобява е първият път, в който израелски водач и високопоставени арабски представители участваха на интернационална среща, отдадена на Близкия изток след мирната конференция в Мадрид през 1991 година, която сложи основите на историческите Споразумения от Осло сред Израел и палестинците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР