“Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата

...
“Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата
Коментари Харесай

Румен Радев: Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта

“Противопоставянето на частни охранители на жители и публицисти издава природата на сегашната власт и е още един мотив за гражданското неодобрение против нея “. Това написа на формалната си страница във Фейсбук президентът Румен Радев.
Ето и цялостният текст на обявата:
В последните дни държавното управление предприе полицейски ограничения против протестиращите жители. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в спор с хилядите протестиращи българи. Цената заплащат тези, които упорстват за правда, и редовите чиновници на реда.
Противопоставянето на частни охранители на жители и публицисти издава природата на сегашната власт и е още един мотив за гражданското неодобрение против нея.
Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е невиждан за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на митинги в цялата страна и зад граница е явно, че става въпрос не за моментно или лимитирано по мащаб неодобрение, а за всеобщо отменяне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе интернационално осветлена от международните медии. Кризата на българската народна власт не може да бъде решена, а единствено задълбочена с полицейски и репресивни ограничения.
Оставката на кабинета и тази на основния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра рецесия не може да бъде решена.
Репресиите против несъгласните не могат да върнат доверието във властта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР