Противопоставянето между управляващите и превозвачите изостря проблемите в сектора и

...
Противопоставянето между управляващите и превозвачите изостря проблемите в сектора и
Коментари Харесай

Халил Летифов: С политиката и поведението, което имат, управляващите се готвят за предсрочни избори

Противопоставянето сред ръководещите и превозвачите изостря проблемите в бранша и в страната, счита зам.-председателят на Движение за права и свободи

„ДПС постоянно е готово за избори, а за предварителни избори се готвят ръководещите – с политиката и държанието, което имат. Те задават чувството в обществото и в политическите партии, че властта е пропукана. Усещането за избори се е настанило трайно в обществото и политическия живот“. Това сподели в изявление за БНР Халил Летифов, заместник-председател на парламентарната Комисия по превоз и известия, заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи и заместник-председател на Движение за права и свободи. „Транспортният отрасъл съставлява към една пета от Брутният вътрешен продукт. Това е съществено перои с лека ръка да споделяме – това е шантаж, най-малкото не е отговорно и не трябва да има този метод като отношение“, съобщи Летифов преди днешните митинги на превозвачите. 

По думите му огромният проблем е, че не може да се реализира разговор, с цел да се намерят допирни точки и „стои със страшна мощ въпросът по кое време ще се възвърне този диалог„, с цел да се понижи напрежението.

„Това опълчване изостря проблемите в бранша и в страната като цяло. За мен е неясен този отвод от разговор, отвод да се изслушат проблемите и отвод да се влезе в детайлите и да се откри допирна точка. Вероятно не могат да се изпълнят всички сложени претенции, само че може да се изпълнят една част“, уточни той.

„Не всички претенции на превозвачите са свързани с бюджета. Работата на тол системата е въпрос, който те слагат неведнъж и не от вчера“, разяснява Летифов в предаването „Преди всички“.

„Че работата на тол системата затруднява работата на самите транспортни компании. Обхватът на самата тол система е обособен въпрос“, счита депутатът.

Халил Летифов означи, че възпрепятстването на работата на транспортния бранш от тол системата „е проблем, който остава глас в пустиня и не се търси решение„.

Според него не трябва превозвачите и транспортният отрасъл да се опълчват на обществото.

„Трябва да разделим пътническите от товарните превози“, настоя Летифов.

„По данни от Неправителствени организации и от общините към 60% от обитаемоте места са с отчасти или изцяло наранена транспортна скица, разбирайте, че изобщо няма превоз. Този % се усилва. Разговорът какъв брой тъкмо да е дотацията, по какъв начин да бъде разпределена тя, кое да се субсидира е напълно друг“, добави той.

Депутатът от Движение за права и свободи напомни, че ръководещите са дали заричане при актуализацията на бюджета да бъдат планувани пари за субсидиране на междуселищните линии.

„Тежкотоварните превозвачи в никакъв случай не са били субсидирани“, добави Халил Летифов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР