Противопаразитният медикамент ивермектин не трябва да бъде използван за лечение

...
Противопаразитният медикамент ивермектин не трябва да бъде използван за лечение
Коментари Харесай

ЕМА: Ивермектинът не трябва да бъде използван за лечение на COVID-19

Противопаразитният медикамент ивермектин не би трябвало да бъде употребен за лекуване на COVID-19 отвън клинични тествания, прикани Европейската организация по медикаментите (ЕМА), написа "Гардиън ".

В продължение на месеци лекарството се посочваше като вълшебен лек.

От ЕМА разясняват, че са прегледали последните доказателства за потреблението на ивермектин за профилактика и лекуване на COVID-19 и заключават, че спомагателните данни не поддържат потреблението му против ковид отвън клинични тествания.

Базираната в Амстердам организация отбелязва, че не е получила документи за позволение използването на лекарството, което от дълго време се употребява за лекуване на някои паразити, в това число и въшки.

Необходими са спомагателни изследвания, с цел да се види успеваемостта му против ковид, акцентират от ЕМА.

Лабораторните проби са открили, че лекарството може да блокира репликирането на вируса, който предизвиква COVID-19, само че с доста по-висока централизация на ивермектин. Токсичните последствия от тези по-високи дози не могат да се изключат, допълват от организацията.

Резултатите от клиничните тествания са разнообразни, някои изследвания демонстрират, че няма изгода от медикамента, а други откриват евентуални изгоди. /news.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР