Противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19 в Албания остават без

...
Противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19 в Албания остават без
Коментари Харесай

Мерките във връзка с COVID-19 в Албания остават непроменени, въпреки скока на новите случаи

Противоепидемичните ограничения по отношение на COVID-19 в Албания остават без смяна макар повишаването на броя на инфектираните, оповестява уеб сайтът Екзит, като напомня, че през вчерашния ден в страната бяха регистрирани 1905 нови случая на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29797
Техническият комитет, който следи ситуацията с пандемията, разгласи през днешния ден, че обстановката в Албания се развива съгласно упованията и нови ограничения не са нужни.

Действащите в този момент ограничения включват вечерен час от 23 ч. до 06,00 ч. и наложително носене на защитна маска в затворени пространства.

Не се разрешава събиране на повече от 50 души на едно място.

Културни и спортни събития обаче могат да се организират при запълненост на потенциала до 30 %.

При влизането в Албания пасажерите би трябвало да показват документ за имунизация, резултат от PCR или бърз тест или уверение за преболедуване на COVID-19. Децата под 6-годишна възраст са освободени от тези условия.

Решението за Техническия комитет да не бъдат въвеждани спомагателни ограничения е взето макар повишаването на броя на случаите на COVID-19 в страната. Във вторник бе регистриран най-високият брой дневни случаи на COVID-19 от началото на пандемията през 2017 година - 2177.

Заместник-министърът на опазването на здравето Еугена Томини съобщи, че увеличението на броя на случаите се дължи и на неспазване на противоепидемичните ограничения, изключително по време на новогодишните празници.

Комитетът означи, че болшинството от признатите за лекуване в лечебни заведения пациенти с COVID-19 са неимунизирани и прикани жителите да се имунизират.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29797  Ето какъв брой време оцелява COVID-19 във въздуха Ето какъв брой време оцелява COVID-19 във въздуха  Южна Корея ще стартира да употребява лекарството против Коронавирус на Южна Корея ще стартира да употребява лекарството против Коронавирус на " Пфайзер "  В Добричко са регистрирани нови 55 случая на COVID-19 В Добричко са регистрирани нови 55 случая на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР