Противоепидемичните мерки в София област се удължават до 12 февруари,

...
Противоепидемичните мерки в София област се удължават до 12 февруари,
Коментари Харесай

Удължават противоепидемичните мерки в София област

Противоепидемичните ограничения в София област се удължават до 12 февруари, в това число, само че учениците се връщат в присъствена форма на образование от 8 февруари.

Това сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) лекар Розалина Чобанова. Тя добави, че няма съображение учениците да учат в електронна измежду и няма толкоз заболели по данни на персоналните лекари.

Все още най-вече заболели има при децата до четири години и тези в ученическа възраст

Д-р Чобанова сподели, че заболеваемостта в региона е 311 души към 10 000 за миналата седмица, като има понижение с 33% по отношение на предходния интервал.

Директорът на РЗИ изясни, че София област към този момент не е във високорисковите епидемиологични зони. По думите ѝ най-вече заболели има във възрастовата конструкция от 0 до 4 години, последвани от групата от 15 до 29 години.

По думите на министъра заболеваемостта в цялата страна понижава

„ Успокоително е, че за лица над 65 години имаме минимум регистрирани заболели. В 99% от болните боледуват от грип А “, сподели още доктор Розалина Чобанова.

В края на януари София област бе с най-високи стойности на заболеваемост на 10 000 души, а срокът на противоепидемичните ограничения бе продължен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР