Противоепидемичните мерки в София няма да се затягат. Това обяви

...
Противоепидемичните мерки в София няма да се затягат. Това обяви
Коментари Харесай

Мерките в София няма да се затягат, засилва се контролът им

Противоепидемичните ограничения в София няма да се стягат. Това разгласи пред NOVA зам.-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

По думите му е изработен разбор, който е открил, че броят на отсъстващите учители и възпитаници в учебните заведения, както и на децата в детските ясли остава относително дребен.

Контролът по съблюдаване на актуалните ограничения ще бъде засилен, защото съгласно него е имено това е значимо.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също разгласи, че детските градини и учебните заведения в София няма да бъдат затваряни, като това е предлагането на софийския действен щаб, което ще бъде изпратено до министъра на опазването на здравето и регионалния щаб, които има пълномощия могат да вкарват ограничения на територията на общината.

„ 232 са карантинираните паралелки в учебните заведения, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. Данните разрешават да продължи досегашната организация на работа – с карантиниране при позитивни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на обособени учебни заведения, при постигане на избраните условия”, написа Фандъкова в персоналния си профил във Фейсбук.

По думите й информацията за закъсняване на заплащането на лекари и личен състав от Коронавирус отделенията с повече от 2 месеца е извънредно тревожна. „ Столична община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни ограничения за погашение на възнагражденията на медицинския личен състав. Очаквано напрежението измежду лекарите е доста огромно и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните лечебни заведения се лекуват 1229 пациенти с COVID-19, от които 214 са на интензивно лечение”, показва тя.

Столичният кмет отбелязва още, че София продължава да е преди всичко по имунизирани жители, само че настоящите данни демонстрират, че броят на искащите да се имунизират понижава сензитивно.

„ Увеличаваме екипите за надзор на противоепидемичните ограничения в градския превоз и комерсиалните обекти. Към екипите на Общинска полиция, Столичен инспекторат и Столична дирекция на вътрешните работи включваме и 3 екипа от дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община. За последната седмица са осъществени 560 инспекции в градския превоз и 428 на търговски обекти”, прибавя Йорданка Фандъкова.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР