Противоепидемичните мерки в Гърция остават в сила поне до 5

...
Противоепидемичните мерки в Гърция остават в сила поне до 5
Коментари Харесай

Къде в епидемията: Българи на Бяло море или гърци на Черно море?

Противоепидемичните ограничения в Гърция остават в действие най-малко до 5 август. Местните управляващи разчитат туризмът да се възвърне напълно следващата година, а този август и септември да бъдат по-силни от юли.

Заетите в туризма разчитат на удобно развиване на епидемията. Заразените с Коронавирус единствено за последните 24 часа са над 2700.

Родена в Русия, по-късно - живяла дълго в България, а от години - в Гърция, Олга Дасиуди и фамилията и имат пекарна. Тя споделя, че градчето преди е било цялостно.

„ Нямаше хотелски стаи, нямаше място на заведенията за хранене, корабите бяха цялостни “, изясни още Олга.

Пекарната й зарежда с самун доста от заведенията в Урнуполи. Казва, че поради ковид е свила работата с 60 %.

„ Тази година няма да е по-добре. Много хора считат да затварят бизнеса - както и ние. Смятаме да затваряме, тъй като тези две години бяха доста тежки “, споделя Олга.

Като нея са и доста притежатели на заведения за хранене и хотели. Властта разчита на повече летовници през август

„ 80% от туристите в тази част на Халкидики са от Балканите и те идват с кола. Търсим нови способи, с цел да ги притеглим “, изясни Теодорос Караоглу, президент на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Докато в Гърция обстановката е тревожна, на южното ни Черноморие отчитаме напор от туристи.

„ Когато приказваме са туризъм, не трябва да разсъждаваме по какъв начин от България идват на отмора в Гърция. Има доста гърци, които желаят да видят нашите земи “, счита Георги Лапчев, кмет на Царево.

На среща за съдействие на Балканите в туризма кметът на Царево предложи да наблегнем на културния туризъм поради скъпата ни археология.

Формулярът, който в нужен за влизане в Гърция, към този момент може да се попълня и директно преди пътуването, а не както до момента - 24 часа по-рано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР