Противоепидемичните мерки са приемани на базата на риска при съответната

...
Противоепидемичните мерки са приемани на базата на риска при съответната
Коментари Харесай

Протестите не помагат: COVID мерките няма да бъдат разхлабвани засега

Противоепидемичните ограничения са одобрявани въз основата на риска при съответната активност, не е измислено тази седмица от специалистите на Министерството на здравеопзването – това е в основата на науката епидемиология. Има оповестено по отношениe на COVID-19 международни стандарти кои са най-рисковите места за заразяване. Има разлика по връзки на метода на предаване и изискванията.Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров  пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Здравният министър разяснява тематиката с протестите от сектора на заведенията.

Според него, рестриктивните мерки са добре премислени и са минималните вероятни за тази обстановка. Ако сме прецизни и съблюдаваме заповедта, може в границите на 2, 3 седмици да забележим резултат от тези ограничения и да ги отменим. В противоположен случай здравната система може да бъде натоварена, предизвести здравният министър.

„ Апелът ми е към всички – дано да носим маска на закрито, даже и навън в случай че има хора към нас. Нека си помогнем взаимно “, прикани Кацаров. И моли сами да пожелаваме от близките да се съблюдават ограниченията. „ Така можем да успеем. Ако тръгнем да водиме война едни с други, сигурно няма да успеем. А цената ще я платят нашите родители, баби и дядовци, тъй като те умират. Въпреки това, че по-млади хора се заразяват от този вид, смъртността още веднъж е измежду хората над 60-годишна възраст “, сподели още Кацаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР