Противоборството между Запада и Китай за Тайван заплашва да причини

...
Противоборството между Запада и Китай за Тайван заплашва да причини
Коментари Харесай

Daily Telegraph: Противоборството между Запада и Китай за Тайван

Противоборството сред Запада и Китай за Тайван заплашва да аргументи повече вреди, в сравнение с сегашната борба сред Запада и Русия поради съветската специфична интервенция в Украйна, разяснява английския вестник “Телеграф ”.

Според създателя на публикацията специалистите се притесняват, че скоро ще възникне нова дипломатическа рецесия, която ще бъде обвързвана с насилственото послушание на Тайван от Пекин. Отбелязва се, че това ще се трансформира в „ призрачен сюжет “ след години и големи средства, изразходвани в опити за „ приемане на благоволението на дракона “.

Малко след началото на военната интервенция на Руската федерация в Украйна огромните западни компании една след друга започнаха да афишират изтеглянето си от страната, припомня създателят. В Китай обаче доста от най-големите западни компании вършат голяма част от облагите си, което ще ги накара " доста по-неохотно " да отхвърлят да работят в Китай, се споделя в публикацията.

Подчертава се, че американската корпорация “Епъл” предходната година е спечелила 68 милиарда $ в Голям Китай (19 % от приходите на компанията), до момента в който английският фармацевтичен колос “АстраЗеинека” печели по 6 милиарда $ в Китай (16% от всички печалби) годишно. В същото време самият Тайван също играе значима роля в световните вериги за доставки: да вземем за пример той създава половината от микрочиповете, употребявани във всичко - от смарт телефони до перални машини и коли.

„ Това значи, че противоборството сред Запада и Пекин поради Тайван заплашва с доста по-големи странични вреди, в сравнение с борба с Русия “, заключва създателят на обявата.

Русия стартира военна интервенция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова задачата ѝ „ отбрана на хората, които са били подложени на геноцид от киевския режим в продължение на осем години “.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР