Противно на това, което безброй медийни доклади са предупредили родителите,

...
Противно на това, което безброй медийни доклади са предупредили родителите,
Коментари Харесай

Използването на мобилен телефон е добро за психичното здраве на тийнейджърите – но само толкова много часове, установява проучване

Противно на това, което безчет медийни отчети са предизвестили родителите, удълженото време пред екрана не е неприятно.

Най-новите проучвания разкриха, че младежите, носещи смарт телефони, могат да се възползват от прекарването на времето на устройствата си – само че единствено до известна степен.

Новото изследване, оповестено в сряда в списание PLOS ONE, демонстрира, че подрастващите, които употребяват телефоните си един до два часа дневно, са имали по-нисък риск от меланхолия, мисли за самоубийство, проблеми със съня, стрес и алкохолна взаимозависимост спрямо тези, които въобще не е употребявал телефон.

Въпреки това, тези, които са прекарали повече от четири часа на своите смарт телефони, страдат от по-високи равнища на тези проблеми с психологичното здраве и корист с субстанции – до 22% по-голям риск от умерените консуматори на устройства.

„ По отношение на обществени цели, един до два часа време за потребление защищава от опити за самоубийство “, пишат създателите на проучването в своя до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР