Противно на очакванията, София е интересен град, в който можете

...
Противно на очакванията, София е интересен град, в който можете
Коментари Харесай

Интересни места в София, които да открием следващия уикенд

Противно на упованията, София е забавен град, в който можете да видите доста неща. Сигурни сме, че даже една седмица няма да ви стигне да обиколите всички музеи и галерии, които са приютени в столицата. В тази публикация ще споделим с вас някои иде за паметен софийски уикенд, които да опитате със фамилията или приятелите си. Вижте кои са те: 

Къща-музей " Иван Вазов "
50 000 души повече са посетили софийския зоопарк през 2021 година спрямо 2020 година
Над 350 000 души посетиха Зоологическа градина-София през 2021-а година. Въпреки коронавирус пандемията, която продължава да оказва влия...
Прочети повече
Много хора знаят, че Иван Вазов е живял в столицата. Днес има къща-музей с неговото име в центъра, която е забавно място за посещаване и разкриване. Тя е първият български музей на литературата, който е основан през 1926-та година. Почти 100 години по-късно там можете да откриете страхотна експозиция за живота на Патриарха на българската литература. 

Национален военно-исторически музей

Още един страховит музей в столицата. Той е с над 105-годишна история и събира някои от най-интересните артефакти от българската военна история. Вътре има впечатляващите близо 30 хиляди експоната, които да разгледате. Оръжия, униформи, военни архиви, медали - може да видите изложени богати сбирки, които няма да откриете на друго място в страната. 

Националната художествена изложба
Любими дестинации, които да посетите още веднъж през 2022-ра
Има някои дестинации, които си коства да бъдат посетени още веднъж. Следващата година ни дава идеална опция за това. В този материал щ...
Прочети повече
Ако обичате изкуството, то визитата на Националната художествена изложба е просто наложително. Тя е ситуирана в някогашния царски замък и има над три хиляди изложени експоната. Може да комбинирате визитата там и със спирка в Националния етнографски музей, който също се обитава в двореца. 

Национален политехнически музей

Това е един от най-интересните музеи у нас. Включва над 22 000 разнообразни експоната, които се концентрират върху разнородни сбирки. Радио, телевизия, кино, телеграф, снимка, разнообразни видове машини. Музеят несъмнено си заслужава да бъде посетен и опознат добре. 

Национален музей " Земята и хората "
12 от най-абсурдните обстоятелства за света
Светът е цветен, пъстър, цялостен със загадки, неразгадани секрети и обстоятелства, които ни се костват невъзможни, неуместни и нереални, само че макар т...
Прочети повече
Музеят има неповторими експонати, доста, от които са дарения. Колекцията е разграничена на няколко секции - за великански кристали, минерални запаси на земята, минерални запаси на България, минерали на Земята, минерали на България и такава за нови материали, за която се споделя, че е неповторима в международен мащаб. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР