Противно на общоприетото схващане, справянето добре в училище не е

...
Противно на общоприетото схващане, справянето добре в училище не е
Коментари Харесай

Това ли са най-умните хора в историята на човечеството?

Противно на общоприетото разбиране, оправянето добре в учебно заведение не е индикатор за извънреден разум. Много от най-надарените мозъци в историята на човечеството са били извънредно неприятни възпитаници, само че това не им е попречило да насочват умствените си качества в вярната посока и да покажат на света на какво в действителност са способни.

Малко хора знаят, че Алберт Айнщайн не е измежду най-способните възпитаници в гимназията, тъй като той не възприема системата за механично запаметяване на материала, която се корени в тези дни. Например, желали са да трансферират Нютон в профилирано учебно заведение по отношение на проблеми с ученето. В същото време множеството научни достижения през днешния ден се основават на съществени правила, разказани или открити от Нютон и Айнщайн. Последният, апропо и до ден сегашен е най-известният академик в света.

По-долу ще разкажем за девет персони, подбрани от menslife.com, с невероятни интелектуални качества, едни най-умните хора в историята, които са съдействали доста за интелектуалното развиване на човечеството.
 Снимка 336831
Източник:

Александър Велики

Човек, пожертвал хиляди човешки животи в опит да завладее Персия. Защо го назовават " популярен " и " интелигентен "? От 13-годишна възраст Александър е възпитаван от великия мъдрец Аристотел. Осъзнавайки, че той е ментор на бъдещия държател и носи голяма отговорност, учителят се концентрира върху проучването на политиката, етиката и философията. Да се дефинира равнището на просветеност и досетливост на Александър е допустимо индиректно, с помощта на доверието на татко му, който предава на сина си юздите за ръководство на Македония, когато той е едвам на 16 години. Младият принц ловко потиска протеста в столицата и 2 години по-късно още веднъж работи като сполучлив военноначалник, командвайки лявото крило на македонската войска в борбата при Херонеа.
 Снимка 458339
Източник:

Микеланджело

Микеланджело Буонароти постоянно се е стремял към изключителното. Той е бил отличен ценител на човешката анатомията, с помощта на което съумя да реализира поразителна уместност на рисунката. Художникът в действителност няма противници във възвишеността на облика, смелостта на придвижването и величието на формите, на умеенето му да изобразява голо тяло може да завижда всеки занаятчия. Конкурентите постоянно са считали живописната техника за слабото му място, само че Микеланджело потвърди противоположното. Принуден да поеме най-сложната картина на тавана на Сикстинската шапка, единствено за 22 месеца той самичък основава голям шедьовър, който предизвика изненадата на всички. " Сътворението на Адам " и " Страшният съд " са приет за най-успешните композиции във връзка с майсторството на рисуването, драмата, смелостта на мисълта, както и многообразие от огромен брой фигури в най-трудните и непредвидени пози. Също по този начин, неговата уязвимост е архитектурата, само че в нея, бидейки самообразован, Микеланджело показва личния си талант.
 Снимка 267383
Източник:

Леонардо да Винчи

Художник, академик, музикант, откривател и публицист - всички тези персони се разбираха добре в един човек. Да Винчи съвършено овладява всичко, което е подхванал, започвайки с рисуването и завършвайки с 3D моделиране. Перфектно доказателство за това са многото спиращи дъха картини, в това число известния портрет на Мона Лиза, както и прототипът за първия хеликоптер, планиран от самия Леонардо.
 Снимка 595500
Източник:

Томас Едисън

Човекът, който ни даде електрическата крушка! Въпреки че изобретението му се основава на научната работа на Никола Тесла, въпреки всичко концепцията за основаване на електрическа лампа и нейното олицетворение в реалност принадлежи на Едисън. Той в действителност даде опция на човечеството да употребява светлината когато и да е на деня и по тази причина откровената признателност е най-малкото, което този откривател заслужава.
 Снимка 230308
Уилям Шекспир

Няма човек на света, който да не би чувал за Шекспир - британският стихотворец е приет за най-великия англоговорящ публицист и за най-добриия драматург в човешката история. Не се знае доста за живота му, само че остава фактът, че сюжетите на пиесите на Уилям служат като източник на ентусиазъм освен за режисьорите на трагичните театри, само че и за огромен брой композитори и кино режисьори. Като цяло, по време на живота си, Шекспир написа 36 пиеси, неведнъж променяйки естеството на характера на личните си творби.
 Снимка 595497
Източник:

Галилео Галилей

Този човек безусловно ни даде очи, с цел да погледнем нагоре към небето и да забележим доста повече от мигането на звездите. Галилео е изобретил телескопа, посредством който човечеството откри доста скрити секрети на Вселената, единствено дребен % от които са налични за нас през днешния ден. Италиански физик, монтьор, математик, астроном и мъдрец, Галилео има голямо въздействие върху науката на своето време; Неговите открития образуват основата на актуалната система на военно разузнаване.
 Снимка 291721
Източник:

Стивън Хокинг

Това е най-младият воин от нашия лист, единственият, който до напълно наскоро бе наш жив съвременник. Стивън е талант от най-голям сан: той съумява да потвърди множеството теории на Айнщайн. Научните писания на последния от дълго време са обект на несъгласия, тъй като доста от концепциите му просто не могат да бъдат потвърдени. Когато Хокинг комбинира квантовата доктрина с общата доктрина на относителността, той потвърждава, че всичко е обвързвано с рестриктивните мерки на мозъка, а не с опциите. Стивън учи в детайли теорията за произхода на света вследствие на Големия гърмеж и теорията за черните дупки.
 Снимка 289514
Източник:

Исак Нютон

Математик по формулировка, този човек ни даде основите на физиката, които сега се употребяват за осъществяване на най-сложните опити. Законът за универсалната гравитация е открит от него - легендата за ябълка, паднала върху главата на учения, не е чута единствено от в действителност изостанал човек. В допълнение, на своя сметка Нютон има трите съществени закона на механиката, без които класическата физика е немислима.
 Снимка 410585
Източник:

Алберт Айнщайн

Без подозрение, първото място на нашия връх принадлежи на Алберт Айнщайн - един от най-умните хора, които в миналото са живели на тази планета. Съществува мнението, че мозъкът му е бил развъртян с 4% повече от мозъка на средностатистическия човек. Малко " вманиачен " и в действителност отдаден на своето дело, Айнщайн бързо става прочут като най-умния и авторитетен академик на 20-ти век. Гениалният физик става един от създателите на актуалната теоретична физика, за което е почетен с Нобелова премия през 1921 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР