Противно на общоприетото разбиране, опитът и престижният пост в компанията

...
Противно на общоприетото разбиране, опитът и престижният пост в компанията
Коментари Харесай

Бъдете себе си. Покажете интерес към другите

Противно на общоприетото схващане, опитът и влиятелният пост в компанията не са главните фактори, които ще ви подсигуряват почитание на работното място.

Това са 5 метода, благодарение на които може да спечелите уважението и доверието на вашите сътрудници, без значение от компанията, в която работите или пък позицията, която заемате.

1. Бъдете себе си и не играйте роля.

Понякога хората си мислят, че би трябвало да си основат избрана роля, с цел да получат стремежи почит. Шефовете са авторитетни фигури, търговците приказват бързо, а инженерите са зубъри - това са стандарти, които хората следват, вярвайки че те ще им оказват помощ да бъдат сполучливи в своята сфера на работа.

Истината е, че шансът да бъдете почитан е по-голям в случай че се държите естествено и не се вършиме на подобен, какъвто не сте.  Хората имат естествената дарба да схващат, по кое време някой е подправен и ги лъже. Човекът, който играе роля се приема за обезсърчителен, неустойчив и в последна сметка за нищожен.

От друга страна, хората са привлечени от лица, които в действителност са такива, каквито наподобяват. Затова, да бъдеш себе си е в основата на печеленето на непознатото почитание.

2. Покажете интерес към другите хора

Покажете откровен интерес към живота на другите хора и настина слушайте, това което те имат да ви кажат. Когато хората осъзнават, че техните думи в действителност се чуват, те стартират да споделят значимите за тях неща, свързани с работното им място, своите фантазии, страхове и цели.

Това знание ви дава визия по какъв начин да си вършите работата по-добре, а също по този начин ви оказва помощ и разберете по какъв начин най-добре да помогнете на другите. Това е от значително значение, тъй като всякога, когато помогнете на човек, неговото почитание към вас се усилва.

Когато човек схваща другите, той става по-добър в работата си. Шефовете ръководят своите чиновници по-добре, продавачите осъзнават потребностите на своите клиенти, а инженерите работят над артикули, които повече хора биха желали да употребяват.

3. Отдавайте дължимото на заслужилите го

В бизнеса, съвсем всички достижения са резултат от добра екипна работа. Когато обществено хвалите хората, които са ви помогнали да свършите работата, вероятността те да бъдат подготвени да ви оказват помощ в бъдеще се усилва. 

Още повече, отдаването на дължимото демонстрира почитание към другите, което от своя страна реципрочно покачва тяхното почитание към вас.

4. Обличайте се уместно за работата

С право или не, хората ви преценят въз основа на образните сигнали, които вие им предоставяте. Когато се срещате с някого, методът, по който изглеждате е първото нещо, което той възприема: вашите облекла, часовник, бижута, куфар, грим, цвят на кожата, изражение на лицето и по този начин нататък.

По тази причина, във ваш интерес е да вземете под внимание по какъв начин наподобява вашето изцяло образно показване в очите на другите. Създайте композиция от образни сигнали, които да убедят вашия събеседник, че вие сте индивидът, с който той би желал да прави бизнес.

Ако нямате добре развито възприятие за жанр и облекло, най-хубавият метод да усъвършенствате външния си тип е да поискате мнението на ваш сътрудник или може би на вашия началник. Ако откриете проблеми, направете нужните корекции, с цел да си създадете имидж, който да съответствува с вашите упоритости.

Ако вашата работа го изисква, скъпите, качествени облекла би трябвало да се трансфорат във финансов приоритет.

5. Мислете, преди да говорите

Всеки път, когато имате желание да кажете нещо, отделете малко време, с цел да оформи мислите си и да реши по какъв начин най-добре да ги изразите.

Когато вършиме паузи преди да кажете нещо, вие се предпазвате от неразбираем изказ и от изразяването на половинчати хрумвания. Също по този начин, в случай че отговаряте на нечии въпрос или коментар, паузата демонстрира, че вие отделяте време, с цел да осмислите чутото.

Мисленето преди говоренето предотвратява и разпространяването на злословия и казването на неща, за които по-късно може да съжалявате. Както е споделил Ейбрахам Линкълн, „ По-добре е да мълчиш и да те смятат за простак, в сравнение с да приказваш и да премахнешвсякакво подозрение. "

…………

Джефри Джеймс , създател на „ Business Without the Bullsh*t: 49 Secrets and Shortcuts You Need to Know “, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР