Противно на общоприетото мнение, затлъстяването идва в много различни форми.Рисковете

...
Противно на общоприетото мнение, затлъстяването идва в много различни форми.Рисковете
Коментари Харесай

Определете своя тип затлъстяване и вижте как можете да решите този проблем

Противно на общоприетото мнение, затлъстяването идва в доста разнообразни форми.

Рисковете за здравето, свързани с него, включват диабет вид 2, сърдечносъдови болести, рак, инсулт, а постоянно и проблеми с гърба и ставите.

Има шест разнообразни типа затлъстяване, които могат да бъдат разпознати посредством мястото, където тялото складира мазнини.

Когато откриете кои са проблематичните елементи, можете да определите какви промени би трябвало да настъпят в метода ви на живот, с цел да отслабнете и да се радвате на по-добро здраве.

1. Затлъстяване от храна.
Особено публикувано в Европа и Съединени американски щати, този вид затлъстяване се предизвиква от яденето на прекалено много храна и артикули с високо наличие на захар. По-малки порции, понижаване на захарта, както и постоянни извършения, ще оказват помощ за решение на казуса.

2. Затлъстяване от нервозен корем.
Депресия, стрес и тревога могат да доведат до затлъстяване. Тези, които страдат от затлъстяване поради нервозен корем, постоянно прибягват до самолечение със сладки лакомства. Намаляването на приема на сладки и елиминиране на източника на стрес или меланхолия ще помогне при решение на казуса.

3. Глутеново затлъстяване.
Настъпва най-често в юношеска възраст или при дами в менопауза, подложени на огромни хормонални промени. Глутеновото затлъстяване най-добре се отвърна, като се заобикаля пушенето, пиенето и дълготрайно седене и практикуване с тежести. Разбира се, и отбягване на храните с пшеничен глутен.

4. Атерогенно метаболитно затлъстяване.
При тези хора по-голямата част от мазнините е струпана в междинната част на тялото, което постоянно предизвиква проблеми с дишането. Консумацията на алкохол би трябвало да бъде понижена, в случай че желаете да се справите с този вид затлъстяване.

5. Затлъстяване, дължащо се на венозна циркулация.
Този вид затлъстяване има наклонност да бъде наследствено и нормално се появява при хора с подути крайници или бременни дами. Бягане или нанагорнище на стълби оказва помощ освен това затлъстяване.

6. Затлъстяване, подбудено от неактивност.
Този вид затлъстяване удря частите на тялото, които са били дейни, само че сте спрели да упражнявате. Храненето на дребни порции, само че чести шпации може да помогне в битката със затлъстяването, като форсира метаболизма.

Инфо: www.framar.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР