Противно на договореното, ваксините срещу коронавируса в ЕС не се

...
Противно на договореното, ваксините срещу коронавируса в ЕС не се
Коментари Харесай

Според австрийския канцлер ваксините в ЕС не се разпределят както е договорено

Противно на контрактуваното, имунизациите против ковид в Европейски Съюз не се разпределят съразмерно на популацията, съобщи в петък австрийският канцлер Себастиан Курц. Австрия към момента не е претърпяла никакви вреди, само че е ясно, че някои страни членки са получили прекалено много, а други - прекомерно малко, сподели Курц и като образец за ощетена страна уточни България.

Европейската комисия отвърна, че някои страни членки са поръчали по-малко ваксини, в сравнение с са имали право да поръчат, оповестява австрийският вестник.

На незабавно свикана конференция през днешния ден австрийският канцлер разкритикува остро политиката на систематизиране на имунизациите в Европейски Съюз. Дозите не се разпределят, както е контрактувано, съгласно броя на популацията на обособените страни членки, съобщи Курц. В поддръжка на изказванията си той загатна, че е имало спомагателни ангажименти на " базар " сред обособени страни членки и фармацевтичната промишленост.

През последните няколко седмици имаше доста учудване от напредъка на имунизацията в страни като Дания или Малта, до момента в който в България, да вземем за пример, се слагат относително малко ваксини, сподели канцлерът. По думите му първичното пояснение е било, че несъмнено има разлики в темпа на имунизация. Но колкото повече се нараствали числата, толкоз по-ясно е ставало, че това не може да бъде единствената причина.

И до момента в който Австрия е " по средата " при систематизиране на дозите и до момента не може да се оплаче от загуби, страни като България са изключително ощетени, съобщи Курц. Според него в случай че наклонността се резервира, тъкмо тези страни ще могат да имунизират популацията си едвам в края на лятото или даже през есента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР