Противниците на талибаните в долината Панджшир призоваха за прекратяване на

...
Противниците на талибаните в долината Панджшир призоваха за прекратяване на
Коментари Харесай

Бойците от Долината на петте лъва предлагат примирие на талибаните |

Противниците на талибаните в долината Панджшир приканиха за преустановяване на огъня, съобщи Франс прес като се базира на изказване на водача на съпротивата, което идва след информациите за тежки загуби при сражения през почивните дни.

От Националния фронт за опозиция на Афганистан оферират на талибаните „ да спрат военните интервенции в Панджир и да изтеглят силите си. В подмяна ние ще се въздържаме от военни дейности “, се споделя още в поста на съпротивата в обществените мрежи.

Боевете в Панджшир - последният регион, който талибаните не владеят в Афганистан се водят на фона на очакване придвижването да разгласи новото държавно управление на страната.

, написа във Фейсбук, че за постигането на дълготраен мир е подготвен да спре сраженията. Това обаче можело да стане единствено в случай че талибаните също спрат офанзивите и напредването на военни.

В Панджшир, прочут и като Долината на петте лъва, се счита, че има към 10 000 добре готови и въоръжени бойци, част от които са са били в състава на специфичните сили на афганистанската войска. В района са и няколко генерали, както и министри от предходното държавно управление в Кабул.

Никой, в това число самите талибани, не чакаха толкоз бързо да завладяват Афганистан, съобщи в изявление за Би Би Си главнокомандващият на английските въоръжени сили военачалник Ник Картър.

Британското държавно управление получава разследваща информация от разнородни източници и не е вярно военното разузнаване да бъде упреквано, че не е съумяла да планува бързото нахлуване на талибаните, посочи генералът.

Стана ясно и че делегация на Организация на обединените нации в Кабул, която се е срещнала с представители на талибаните, е дала обещание да не бъде спирана филантропичната помощ за Афганистан.

Страната е изправена пред пагубна филантропична рецесия поради сериозната суша, както и поради срутва в стопанската система след идването на талибаните на власт. Държавата е една от най-бедните в света, а след рухването на подкрепянето от Запада държавно управление милиарди долари задгранична помощ бяха спрени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР