Против законовите поправки на ДПС, предвиждащи ударна енергийна реформа, се

...
Против законовите поправки на ДПС, предвиждащи ударна енергийна реформа, се
Коментари Харесай

АмЧам обяви за опасни предложенията на ДПС за енергийна реформа

Против законовите ремонти на Движение за права и свободи, предвиждащи ударна енергийна промяна, се разгласи Американската комерсиална камара (АмЧам) в България в свое мнение до парламентарната енергийна комисия, която в сряда ще прегледа импортираните от депутата Рамадай Аталай оферти за ремонти в Закона за енергетиката. Това стана преди Коледа, сред първо и второ четене без публично разискване и съвещания със засегнатия от измененията бизнес.

Срещу тях към този момент се оповестиха от Българския енергиен и минен конгрес (БЕМФ) и Института за енергиен мениджмънт (ИЕМ), а ръководителят на комисията Валентин Николов от ГЕРБ разгласи, че концепциите на Движение за права и свободи от ръководещата партия, въпреки всъщност да има същите визии за енергийни промени. Предложенията на Аталай се правят оценка от двете организации и от Николов като прибързани. Сега същата позиция показва и АмЧам, в която членуват операторите на така наречен американски въглищни централи, които могат да спрат работа, в случай че измененията на Движение за права и свободи бъдат признати. Под опасност е и Националната електрическа компания, за която от Движението желаят да спре да е публичен снабдител.

Според американският бизнес у нас, в случай че бъдат признати предложенията на Аталай, ще се нанесат извънредно доста вреди па енергийната система на страната, на главните ѝ производители, на крайните консуматори и на капиталовата известност на България пред интернационалните сътрудници и кредитори.

Организацията е на мнение, че електроенергийната система на Българин се нуждае от усъвършенствания, основани на правилата на енергийни самостоятелност, сигурност на доставките и резистентност, само че е срещу непрозрачния метод за внасяне на толкоз значими ремонти сред две четения без съвещания.

" Законодателното предложение, което идва по-малко от три месеца преди края на мандата на сегашния парламент и единствено ден преди Коледните празници, не би могло да докара до каквото и да с позитивно усъвършенстване в енергийната система. Напротив, това може единствено да донесе напрежение на всички заинтригувани страни - електропроизводители, финансови институции, бизнес организации. Дори е обидно за производителите на електрическа енергия, които към момента носят - както доста други бизнеси в страната - тежестта на пандемията и поддържат стопанската система работеща, като обезпечават производството на сила за домове и за бизнеса ", показва се в позицията на АмЧам, подадена в Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР