Против сме прекрояването на граници, това не е решение. Това

...
Против сме прекрояването на граници, това не е решение. Това
Коментари Харесай

Борисов пред ООН: Против сме прекрояването на граници

Против сме прекрояването на граници, това не е решение. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на формалната си тирада на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
По време на речта си той приказва за дейностите на правоохранителните органи в битката с наркотрафика. Премиерът се спря и на резултата от българското председателство на съвета на Европейския съюз и очерта особеностите на Балканите.
В речта Борисов разгласи, че в този миг в страната се организира акция по задържането на " стотици тонове хероин ".
" Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на тази година постави обилни старания за реализиране на прогрес и консенсус сред държавите-членки по главните посоки в тази област. Гордеем се, че в този интервал беше признат мандатът на Европейски Съюз за започване на договаряния със подписване на ново съглашение за партньорство със 79 страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн ", съобщи Борисов.
Борисов приказва и за обстановката в Сирия. Коментира я като трагична, " макар напъните на Организация на обединените нации ".
По думите му директни последствия от споровете в света са миграционните потоци и опасността от тероризъм. " Усилията на интернационалната общественост би трябвало да се насочат към главните претекстове за миграция. Тези старания не се поддържат с дейна посредническа и миротворска активност и в случай че не се стигне до потушаване, възможностите ни са обречени ", разясни той.
" Последно време нарастват терористичните актове. България изрично осъжда всички форми и прояви на тероризъм, без значение от идеята, поради която са осъществени . Ефективното противопоставяне на този феномен изисква взаимни старания на цялата общественост. Подкрепяме активността на Организация на обединените нации за противопоставяне на тероризма. ", сподели Борисов.
" Имаме интервал от преди 71 години, с който се гордеем - противопоставихме се на депортацията на българските евреи. Примерът на спасителите ни е необходим и през днешния ден ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР