Протичането на COVID-19 е различно във връзка с симптоми и

...
Протичането на COVID-19 е различно във връзка с симптоми и
Коментари Харесай

МЗ: Някои пациенти страдат от т.нар. „дълъг COVID“, не се възстановяват с месеци

Протичането на COVID-19 е друго по отношение на признаци и тежест на болестта: могат да се наблюдават безсимптомни, асимптоматични или тежки инфекции с пневмония и засягане на други органи. Тези инфекции могат да доведат до белодробна и мултиорганна недостатъчност, осведомиха здравните ръководещи.

Някои пациенти с COVID-19 не се възстановяват седмици и дори месеци след началото на болестта и не престават да страдат от тежки общи признаци - така наречен „ дълъг Коронавирус " (long-COVID). Лицата, които са се заразили с COVID-19, могат да заразят своите приятели, сътрудници и членове на фамилията, дори без да знаят това.

Ваксинацията срещу COVID-19 има незабравим принос за ограничаване на пандемията! Ефективната и безвредна имунизация ще позволи да се облекчат рестриктивните ограничения за контакт. За да се случи това, голяма част от популацията би трябвало да е развило имунитет срещу вируса.

Ваксинацията може да способства за това в релативно пай времеви интервал, за да се обезпечи възможно оптимален резултат при ограничаване на пандемията и самостоятелна защита на жителите срещу тежко боледуване от COVID-19.

Ваксинацията, в комбинация със спазването на раздалеченост, носенето на маска и проветряването - други основни ограничавания за намаление разпространението на SARS-CoV-2 - ни защищава в изискванията на пандемия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР