Протестрищите спряха движението пред парламента. Хората, които стават все повече,

...
Протестрищите спряха движението пред парламента. Хората, които стават все повече,
Коментари Харесай

Недовоството пред парламента ескалира! Протестиращите спряха движението, викат ”Оставка” и ”Мутри вън” /снимки/

Протестрищите стопираха придвижването пред Народното събрание. Хората, които стават от ден на ден, викат ”Оставка” и ”Мутри вън”. Някои от тях държат червен картон в ръцете си. Недоволството от мафиотското ръководство ескалира, съдейки по техните викания. Полицейски кордони не разрешат на протестиращите да стигнат по-близо до постройката на Народно събрание. Те обаче съумяха да се преборят за място на жълтите павета.
Първоначално хората започнаха да вършат опити да спрат придвижването по жълтите павета, като потеглиха непрестанно да пресичат пешеходната пътека. Все отново колите намираха метод да минат, само че единствено до едно време. Пространството към паметника продължава и в този миг да се запълва с от ден на ден хора. Първите рейсове, които докараха част от депутатите, които бяха мощно освиркани. Чу се първия звънец. в пленарната зала. В същото време протестиращите са все по-близо до Народното събрание. Движението към този момент е блокирано за коли. Вотът на съмнение е тематиката корупция. Дебатите в Народно събрание ще са единствено през днешния ден, а на следващия ден ще бъде гласуването на вота на съмнение. Служебният вход е със засилена защита, тъй че и пиле не може да прехвръкне. Периметърът е блокиран с полиция и жандармерия. "С дейностите си демонстрираме, че нямаме желание да си тръгнем ", "Взели сме си книги. Ще четем, до момента в който цялото държавно управление не си тръгне ", споделиха хората.
По мотив митингите в чужбина, Мария Спирова, публицист от Лондон сподели по БТВ: На този стадий от нашия живот е ясно,че българите зад граница са точна извадка на съграждани ни вкъщи. Тези митинги са резултат от скачени съдове. Може да следим нещо като кръвоносна система, която обикаля тупкащото сърце в България. Виждаме митинги от Париж до Осло. Хора пътуват километри, с цел да се включат в митингите. Човек даже хвърча от Единбург, с цел да се с включи в тях.
За множеството митинги се събираме пред дипломатическите представителства, с цел да има чуваемост. Ние желаеме нашите претенции да бъдат чути. Даваме си сметка, че сме чути, тъй като имаме ухото на медии. В Лондон дипломат Марин Райков посещава митингите и дава отговор на жители. Той е стеснен по отношение на неговите планове. Българите зад граница се изобретателни и решителни в митингите. Ние се намираме на територията на друга страна, по тази причина е комплицирано да блокираме пътища. В Брюксел нашите съграждани изкусно посрещнаха Бойко Борисов и стачкуваха, до момента в който той заседаваше там.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР