Протестно шествие се проведе тази вечер в София срещу застрояването

...
Протестно шествие се проведе тази вечер в София срещу застрояването
Коментари Харесай

Стотици поискаха да спре застрояването на дюните на Черноморието |

Протестно шествие се организира довечера в София против застрояването на Черноморието. Над 100 души минаха през бул. Витоша, като скандираха: " Искаме природа, не желаеме бетон " и " Запазете дюните ".

Организатори са обединението " За да остане природа в България " и самодейността " Зелени закони ".

упорстват за смяна на предназначението на пясъчните дюни в предпазена зона Камчия, които сега са урбанизирана територия и попадат в частни парцели. 

Новата заповед на министъра на околната среда и водите за оповестяване на предпазена зона " Камчия " наложително да включва отпадналите съответни забрани за строителство в съответни парцели, които са били обект на заменки, желаят още те.

Сборният пункт беше паметникът на Алеко Константинов на бул. " Витоша ", след което демонстрантите се насочиха към Министерски съвет. Те ще преминат край Народното събрание, а крайната точка е Орлов мост.

Неспазване на законите и допускане на процедури, които вместо да опазват естествените запаси по крайбрежието, трансферират най-големия песъчлив комплекс в ръцете на частни компании. Така протестиращите жители разказват в резюме проблема с " Камчийски пясъци ", чието решение, съгласно тях, не търпи отсрочване.

Демонстрантите желаеха и териториите от " горските заменки " да бъдат върнати на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР